Florida - resrutt?

Av Jatsee
12 jan. 2011 11:49
Visningar: 1570
Hej
Har hittat billiga (tror jag) flygbiljetter Köpenhamn - Miami, 16 juni - 5 juli, 2 vuxna och 2 barn (6år, 9år) för 15600kr med British Airways. Vad tror ni, ska man slå till eller vänta ut något annat erbjudande. Flygningen med BA är smidig, endast mellanlandning i London, 13hr åt båda hållen.

Vårt tänkta upplägg på resan är:
Miami Beach
- 4 nätter
Orlando
- 7 nätter
Clearwater Beach
- 4 nätter
Sanibel Island
- 4 nätter

Vad tycker ni om rutten, för många stopp? Hur hade ni lagt upp rutten. Vi vill gärna ha en vecka i Orlando för att hinna med parkerna.
12 jan. 2011 12:00
Citerat från jatsee:
Hej
Har hittat billiga (tror jag) flygbiljetter Köpenhamn - Miami, 16 juni - 5 juli, 2 vuxna och 2 barn (6år, 9år) för 15600kr med British Airways. Vad tror ni, ska man slå till eller vänta ut något annat erbjudande. Flygningen med BA är smidig, endast mellanlandning i London, 13hr åt båda hållen.

Vårt tänkta upplägg på resan är:
Miami Beach - 4 nätter
Orlando - 7 nätter
Clearwater Beach - 4 nätter
Sanibel Island - 4 nätter

Vad tycker ni om rutten, för många stopp? Hur hade ni lagt upp rutten. Vi vill gärna ha en vecka i Orlando för att hinna med parkerna.
Bra pris, slå till! Hittar man ett pris man är nöjd med kan man lika gärna boka, inget att gräma sig över om man skulle hitta en biljett några hundra billigare senare, det kan ju också bli mycket dyrare och då grämer man sig att man inte slog till :-)

Smaksak men jag hade hellre skippat ett stopp, (Clearwater) och lagt dem på Miami Beach och Sanibel istället. Det är lätt att köra runt och se sig om. Eventuellt hade jag tagit 6 nätter i MB och lagt in två nätter i Key West, trevligt men lite långt för dagsutflykt.
Av Daytona
12 jan. 2011 13:43
Tänker ni besöka alla parker? Disney World består ju av 4 eller 6 om man räknar vattenlanden. Sen finns ju även Sea World. För tänk 1 park per dag, Då kan 7 nätter i Orlando bli snävt. Sen åker ni när det är väldigt varmt så barnen ( och ni) kommer med all säkerhet att vilja bada rätt mycket. Så se till att hotellet har pool ;o)
Finns paket att köpa med hotell och transfer till parkerna + inträde. Ni måste ju ta restiden mellan Miami och Orlando i beaktning också. Det tar ca 4 h att köra, utan några längre stopp då. Med barn vill man gärna stanna och leka av sig/fylla på vätskenivån etc .
Jag personligen hade skippat nån natt i Miami, och istället kanske stannat längre i Clearwater eller någonstans på vägen upp mot Orlando.

Ni kommer i vilket fall att få en underbar resa.
Av Jatsee
12 jan. 2011 14:30
Hej
Det blir nog inte alla parker, men i varje fall Sea World och några andra.
12 jan. 2011 15:09
Citerat från jatsee:
Hej
Det blir nog inte alla parker, men i varje fall Sea World och några andra.
Alla parker på den tiden skulle jag inte heller rekommendera, finns även Universal Studios och Island Of Adventure, så även med en park om dagen skulle Ni inte hinna med det.
Berätta gärna mer om vad Ni är ute efter och vad Ni vill se och göra så kan Ni säkert få fler bra tips här.
Att minska tiden i Miami Beach tycker jag inte Ni ska göra, 4 nätter innebär 3 dagar, det är alldeles för lite redan det, möjligtvis hinner Ni se lite av Miami Beach men sen är hela Miamiområdet enormt och Ni hinner inte ens skumma på ytan av det allra viktigaste.

Har Ni någon dag över i Orlando så ta en dagstur förbi Daytona Beach upp till St. Augustine, lovar en heldag då Ni får se mycket!
Av Daytona
12 jan. 2011 16:58
Jag kan bara hålla med Floridasidan ang förslaget Daytona Beach- St Augustine. Vi åker till Daytona varje år sedan 1997, och vägen upp mot St Augustine är klart sevärd. Sedan är ju Daytona Beach i sig ett underbart ställe. Inte lika vykortsvackert som stränderna på västkusten, men så speciellt fantastiskt ändå.
Vill ni veta mer om just det stället så shoot ;o)

Ang Miami , så smaken är som baken. Personligen så tyckte jag inte att Miami var så fint, speciellt inte med barn. Men visst, kul att se/ha sett.

Seaworld är jättetrevligt för barnen. Vi var där nu i september.
Magic Kingdom är såklart också väldigt trevligt.
Animal kingdom likaså.
Universal Studios är nog bättre för större barn tycker jag, samma med Epcot.
En Waterworld är alltid trevligt och uppskattat i värmen.

Men som sagt, smaken är som baken ;o))

Dock så tycker JAG att ni kanske ska fundera på eran resrutt lite. Tänkte ni boka i förväg eller?
Jag vet bara av erfarenhet med mina barn, att sitta i en bil i flera timmar inte alltid är så uppskattat. Kanske ni tycker att ett ställe är så fint att ni vill stanna längre. Barn vill ju oftast bada bada bada och åter bada ;o)
Men som sagt , för att hålla ryggen fri ;o) , så är det bara min åsikt/erfarenhet ;0)
12 jan. 2011 20:59 (redigerad)
MIami som Fort Lauderdale har aldrig sagt mig något, Daytona är trevligt, Naples, Clearwater och mest av allt Key West gillade jag.
Everglades är rätt häftigt för hela familjen,

Jack
Av Ales
12 jan. 2011 21:19
Hej Jatsee,
Jag har själv bestämt (nästan) nästan samma resa:) i slutet på juni...Vi är också två vuxna och två barn 4och 7 och vi tänkte ta Miami, Orlando, Västkusten och kanske även en kryssning till Bahamas från Miami.. My planet har rätt billiga kryssningar, 13 000 för en all inclusive kryss/3 nätter/4 dagar...
Hoppas bara jag hinner se allt jag vill...Tiden räcker knappt....

Kan du snälla meddela om ni har bra tips på hotell dit ni ska...(orkar inte leta mer....)

Hälsningar/Leila
Av Maddeck
13 jan. 2011 20:50
Hej

Flygbiljetterna du har hittat är ett fynd! Slå till. Vi brukar flyga med Icelandair för dom har kortaste restiden, och vi brukar hamna på ca 5500:- per biljett.

Vart flyger ni, till Miami?

Jag tycker att det är bra att lägga många nätter i Orlando om ni vill hinna se en del parker. Tänk på att det tar en HEL dag för varje park. Så ni kanske inte orkar gå på en park varje dag utan lägga in någon bad & shoppingdag däremellan.

Personligen är jag inget "fan" av Miami, men det är ju kul att ha varit där. Senast vi var i Florida så var vi i Miami i 3 nätter, det tyckte vi räckte gott o väl.
Skulle också välja ett ställe på västkusten att stanna på och göra lite utflykter därifrån. Finns jättemycket underbara stränder att välja på!

Mvh M