Hjälp mig med min resplan i Florida

28 nov. 2017 15:32
Visningar: 418
Hej
Jag har fått möjlighet att resa till Florida under dryga 3 veckor över ju och nyår.
Vi kommer hyra bil och resa i den södra delen av Florida upp till Orlando (är nyfikna även på norra delarna också)
Vi kommer bo på hotell och hyra hus. Inte så mycket storstad utan mer mindre städer, bad och natur. Både öst-, västkust och the keys ska helst in.

Hur skulle ni lägga upp resan? Kom gärna med tips då vi själva inte alls är överens :)
Vi flyger till och från Miami

Vi har en bra bild av vad vi vill göra så vi behöver inga tips om attraktioner. Dessa finns det ju tips om i andra trådar också.
/Sabina
Av Birgere
28 nov. 2017 15:48
Ni vet att ni ska till Florida
Ni vet vart ni flyger
Ni vet var ni ska bo hotell/hus
Ni vet vad ni vill göra

.
.
.
vad mer vill du veta?
28 nov. 2017 18:27
Antar att ni bokat boenden så jag förstår inte heller frågan om upplägget. Eller är det nästa Jul och nyår?
Av Katrinl
28 nov. 2017 19:50
Om du lägger upp en tänkt reserutt så får du säkert många tankar kring den.
Förklara också gärna vad ni inte är överens kring.
29 nov. 2017 09:01 (redigerad)
Jag tror jag förstår vad du menar.
Vi kommer göra en liknande tur och eftersom vi vill ha så mycket värme som möjligt så blir valet lätt. Det blir södra Florida.
Vi startar med ett par nätter på Miami Beach och tillbringar julen på the Keys. Därefter tar vi västkusten upp, genom Everglades, till Orlando och tillbaka ner via östkusten tillbaka till Miami. Exakt var vi kommer bo på vägen är ännu inte bokat.
Om man ska tillbringa tiden på västkusten eller östkusten är en smaksak. Men min fundering är om vissa områden är så förstörda att man ska undvika dom?

Tjusningen med USA är att man inte behöver ha allt bokat. Man kan ta det lite som det kommer men mitt tips är att boka jul och framför allt nyår i alla fall. Om man inte har speciella krav kommer resten av boendet lösa sig.
Se dock till att ha bokat bil innan och snåla inte på storlek.
29 nov. 2017 18:29 (redigerad)
Som jag ser det rimmar er målbild inte så bra med vad Florida har att erbjuda över jul/nyår. Ni vill inte ha stad utan natur och bad. Detta finns primärt på västkusten och uppe i panhandle men är i de flestas tycke för kallt i vattnet under denna del utav året och är därför inte aktuellt så länge man vill ha en baddestination.

Kanske kan FtL on the sea eller Delray Beach vara ett alternativ för er för en veckas slappande med sol och bad, absolut ingen natur dock.

Stora delar av de bästa resortsen på the Keys lider fortfarande utav sviterna från Irma annars finns här många bra alternativ.

Utöver strandveckan som tidigare föreslogs får Miami och KW dela på en vecka och Orlando får en vecka i mitt förslag.

För att komma tillrätta med en optimal plan hjälper resdatum och tider ganska mkt.
30 nov. 2017 10:18
Tack för svar.
Vi reser 19/12 och tillbaka 8/1.Vi är väldigt flexibla och jag är övertygad att vi kommer få en underbar tid i Florida oavsett.
Men det skulle vara skönt med en grov resplan. I alla fall start och stopp. Vi är alla tungt överlastade med jobb och hinner inte med den annars så trevliga planeringen

Bil är nu bokad iaf och i värsta fall får vi se var den tar oss. :)
30 nov. 2017 10:29
Kanske lättare om du berättar lite mer och rätar ut de frågetecken som finns.

Du menar alltså denna Jul/Nyår? Ni har alltså inte bokat boende? I.s.f. ska ni nog glömma att hyra hus, ni ska ha extrem tur om ni ska hitta något bra så sent.

Städer, bad och natur? Allt detta kan ni få med massor av olika upplägg, mer info och önskemål krävs för att kunna ge några vettiga tips.

Key West, Miami Beach, Orlando, Sarasota, kan vara ett bra upplägg om ni nu måste till båda kusterna.
2 dec. 2017 21:30
Hej hej,

Jag och min flickvän ska tillbaka till Florida för tredje gången, första gången på vintern, flyger den 19e december till Miami och hem den 9e från Miami. Vi har några datum som är spikat och det är Miami 19e - 23e december, Bahamas Exuma 23e - 26e och Key West 4e - 7e januari. Vi har ett hotell bokat i Orlando mellan den 30e och den 2a för att fira nyår. Dock känns det som att det blir tight mellan Orlando och Key West då. Har funderat på om man ska åka direkt till Orlando efter Bahamas och sedan fira nyår någonstans längre ner på västkusten. Någon som har några tips på plats för nyårsfirande?
2 dec. 2017 21:53
För några år sedan på nyårsafton såg vi Reo Speedwagon utanför Universal på området mellan parkerna, kolla vad de har för program, sedan kan du kolla vad House of Blues har för uppträdande.