Florida i November med familj - tips sökes!

5 juli 2012 10:35
Visningar: 2830
Hej

Vi planerar en 15 dagars resa till Florida i November (ToR Orlando) och skulle vilja ha tips på ställen att besöka och bo på. Vi är två vuxna och två barn (3 resp. 7) samt en pigg svärmor som fyller 70 under resan och som vi så klart vill fira på något kul sätt. Klassikern om man läser i alla forum verkar vara en vecka i Orlando och en vecka i typ Fort Lauderdale/ Miami men vi tar tacksamt emot tips (västkusten?) och erfarenheter att resa och bo (villa, disneyhotell..?) med familj i Florida :-). Tackar på förhand!
5 juli 2012 12:01
Florida i november låter helt underbart. Några tips:
Naturligtvis ska ni besöka Orlando, Själv var jag där i maj 2008 och det är utan tvekan den fräckaste resa jag har gjort.
Där finns ju alla de kända parkerna. Ska ni besöka dessa måste ni räkna med minst en dag/park. Jag skulle dock vilja hävda att det går åt mer än en dag om ni ska besöka Epcot.
Med tanke på att ni hade barn, så måste ni naturligtvis åka till Disneyland. Här vill jag dock varna lite för värmen. När vi var där var det fruktansvärt varmt. I alla andra parker är man mycket mera inomhus eftersom attraktionerna kräver det. Men just på Disneyland (Eller Magic Kingdom som det egentligen heter) är man ute mycket mera. Så se till att få i er mycket vätska.

Jag vill även rekommendera er att inte se för mycket parker i ett svep. Man får så mycket intryck att man inte orkar uppskatta allt till slut. När vi var där, så var vi och såg parker de 7 första dagarna och den sista dagen orkade vi inte se mer utan åkte en sväng med bil.
Det hade varit bättre att ha ungefär tre dagar i parker, sedan ta en dag med bilutflykt och sedan några dagar till med parker.

När ni parkerar på deras parkeringsplatser, skriv upp vart ni ställer bilen. Parkeringsplatserna är mycket större än vad vi är vana vid här i Sverige. Detta fick vi erfara, vi missade att notera vart vi ställde bilen. Efter ungefär två timmars letande fick vi hjälp av en vakt som hittade vår bil. Det var två mycket nervösa timmar kan jag lova.

Ni måste även se Kennedy Space Center. Det tar någon timma att åka dit vill jag minnas. Men det är utan tvekan värt dessa timmar i bil. Personligen tycker att jag att det var den helt klart, fräckaste parken att se!!

Ni kommer att få en kanonupplevelse!! Ha en riktigt trevlig resa.
5 juli 2012 12:36
Tack för info! Någon som har lite tips på övriga Florida och hur man bäst spenderar sin tid?
Av Elof16
5 juli 2012 13:55
Publicerade ett "facit" efter vår resa till florida i mars, håll till godo:

Hej,

Nu har vi (2 vuxna + 2 barn, 2 & 5 år) varit hemma i ett par veckor så jag tänkte skriva hur resan föll ut, kanske nån som är intresserad... Eftersom jag tagit många av tipsen på det vi gjort härifrån.

Dag 1 ankomst MIA, bodde en natt på Sheraton MIA.
TIPS be om att bli uppgraderad till "Club Level", kostar 22 USD. Man får då tillgång till ett "Club Level" rum med frukost/frukt/dryck etc. Man fick ta med juice/läsk/vatten - perfekt som första proviant inför hel dags bilfärd

Dag 2 Hämtade bilen,. gångavstånd till alla uthyrningsfirmor från Sheraton MIA. Körde till Treasure Island via Alligator Alley, det låg verkligen alligatorer längs vägen... coolt!

TIPS, om du har en iphone (förmodligen även android) så ladda ner GPS:n Navigon Eastern US till telefonen, kostar 220 sek och funkar klockrent (ingen datatrafik).

Dag 3-9, Treasure Island (http://www.homeaway.com/vacation-rental/p368806), perfekt lgh boende ett kvarter från stranden.

Busch Gardens: 5 plus, fantastiskt!
NHL match i Tampa: 5 plus fantastiskt!
Friterad kyckling och pastasallader från Publix, att förtäras på beachen: 5 plus fantastiskt!

TI:s strand och de runt omkring var 5 plus de med.

Helt enkelt fantastisk tillvaro för en småbarnsfamilj.

Outleten på Ellington var ypperlig.

Dag 10-12 Orlando
Seaworld: Bra, men inte i närheten av Busch Gardens (tyckte vi), åt på Sharks underwater grill, det var coolt.
Magic Kingdom: Kul att ha varit där, aldrig mer....
Hotellet Hilton Grand Vacations Suites on International Drive var mycket bra!

Dag 12-16 Ft lauderdale,
Hotellet The Pillars var fantastiskt men dyrt!
Vi gillade den västra sidan mer, vi gifte oss på Miami North Beach och det var såklart ashäftigt men västra sidan är läckrare!

På det hela taget så får resan 5 av 5, vi planerar redan nästa resa!

Random inköp till fantastiska priser:
Samsonite resväska, Ralph Lauren kläder, Redken shampo, Allen Edmonds skor (spara 2-3000 sek/par!), leksaker (toys´rús är underbart...), smink och grejer (enligt tjejen så tjänade vi tydligen pengar på att åka till USA och köpa allt detta ;-)).

Hände såklart massor med andra grejer men detta är vad jag får ur mig nu!

//Elof
Av Annl
18 juli 2012 15:17
NI bör absolut - med tanke på barnen ålder - besöka Magic Kingdom. De kommer att tycka att det är toppen.

Och missa för allt i världen inte Sea World - det är makalöst där och barnen kommer att älska det.

Mitt förslag är att ni bor på South Beach under er andra del av resan - det är så häftigt och stränderna är fantastiska.

Ett tips angående boende med tanke på att ni reser med så små barn är att att hyra en condo - en lägenhet. Det är superbra och det är kanonstandard på dessa och ett enkelt och smidigt sätt att bo på, särskilt med tanke på att barnen är så små. Vill ni vara hemma och äta middag en kväll så funkar det strålande (hög standard på köket och köskutrustningen så det är enkelt att fixa egen middag eller att ordna en take away) för vem vill ha m med sig gnälliga och trötta barn på restaurang.

Trevlig resa!
18 juli 2012 18:10
Hej Anni och tack för info.
Vadtror du om följande (3 stopp på 15 dagar)

Orlando

Boende: Hotel Parc Corniche 3***
Trevligt lägenhets boende med 2 sovrum, där hela familjen får plats.

http://www.parccorniche.com/Orlando-Resort-Photos.cfm

Fort Myers

Boende:Pointe Estero 4****
Fint hotell mitt på den underbara stranden i Ft. Myers beach.
Lägenhet med 2 sovrum där alla får plats.

http://www.pointeestero.com/amenities-gallery/

Miami Beach

Boende: Miami Beach resort and SPA 3***+
Bra hotell vid stranden i Miami beach, ca 1,5 km till South beach.

http://www.miamibeachresortandspa.com/gallery-en.html
Av Leicy
29 juli 2012 09:03
Hej !
Vi är en familj på två vuxna och två barn (11 och 13 ) som också åker till Florida i höst. 22 oktober till 12 november. Flyger till Miami beach och stannar där 22-26 oktober på Tradewindsapartment, vi föredrar lägenhet då hotell rum kan kännas trångt med två barn ;) Tänkte skippa hyrbil dom första dagarna och hämta ut den dagen innan vi åker vidare , hotellet har pick up service på flygplatsen.
Vi har inte bott i Miami beach innan utan varit i Fortlauderdale två ggr, tänkte prova Miami denna gång då många pratar gott om det här på reseguiden (annars föredrar vi floridas västkust ).
Den 26 okt åker vi över till Fort myers, tänkte åka genom Everglades vilket vi gjort innan och var riktigt bra. Åkte en kanon tur med airboat nere i Everglads city en annan gång , såg mycket alligatorer både där och utmed vägen. Stannade också på ett ställe där dom hade byggt upp lite trä ramper så vi och barnen kunde gå i tryggt avstånd och kolla in alligatorerna .
I Fortmyers bor vi till den5 nov i en villa med pool som hyrt genom homeaway ca 1000 kr natten för en åtta personers villa ( vi delar med syrrans familj ).
Har bott i Naples innan och Clearwater, gillade båda ställena men ville pröva något nytt.
Åker säkert över till Sanibel Island vilket är en fin ö att plocka snäckor på och tar nog en tur med någon delfin båt, vilket vi också gjort innan och var väldigt uppskattat av alla.
Finns också bra outlets nära Fort myers om man gillar shopping.
Den 5 november åker vi upp till Orlando (vår fjärde tur dit )och bo där på blue tree resort (bokat genom sembo )
och stannar där en vecka till den 12 nov. då vi flyger hem från Orlando.
I Orlando finns både och shopping och parker, bara att välja efter tycke och smak. Vi gillar Sea world och Universal bäst. Denna gång ska vi också ta busch garden ute i Tampa som visst ska vara en av dom bästa parkerna, skoj med något nytt :)
Vi har också tänkt gå på någon hockey el något annan sport evenemang .
Ungefär så här ser våran resa ut , hör gärna av dig om du undrar något .
Florida är ett fantastiskt familje resmål !!
Av Evertg
29 juli 2012 13:16
Hej. Du har fått många bra svar och jag tycker att ni har en bra plan. Vill du fortfarande ha ytterligare tips, inte minst om västkusten, så läs
http://www.florida.nu/svenska-fragorsvar/
Översta frågan, just nu, gäller visserligen en månads rundresa, men kan ändå vara underlag för ett besök på västkusten samt ge övrig information.
mvh EG
Av Annl
29 juli 2012 20:32
Låter bra och ni kommer att få det kanon - Florida är så trevligt och så enkelt att resa med barn.
Citerat från stalleman:
Hej Anni och tack för info.
Vadtror du om följande (3 stopp på 15 dagar)

Orlando

Boende: Hotel Parc Corniche 3***
Trevligt lägenhets boende med 2 sovrum, där hela familjen får plats.

http://www.parccorniche.com/Orlando-Resort-Photos.cfm

Fort Myers

Boende:Pointe Estero 4****
Fint hotell mitt på den underbara stranden i Ft. Myers beach.
Lägenhet med 2 sovrum där alla får plats.

http://www.pointeestero.com/amenities-gallery/

Miami Beach

Boende: Miami Beach resort and SPA 3***+
Bra hotell vid stranden i Miami beach, ca 1,5 km till South beach.

http://www.miamibeachresortandspa.com/gallery-en.html