Florida i november

Av Emha82
12 aug. 2022 18:12 (redigerad)
Visningar: 147
Hej!
Jag och min familj (3 barn åldrar 1, 4, 7 år) åker till Florida de två första veckorna i november och jag har nu börjat se efter boende. Vi kommer landa i Miami men vill sen åka därifrån till västkusten. Vi vill gärna hyra ett hus en del av tiden. Är öppna för förslag och tips!
Är sugen på Anna maria island och har hittat några hus där via Airbnb. Tänkte även på tampaområdet samt clearwater.. Men frågan är om vi borde vara längre söderut för att få det mer solsäkert? Vad tror ni?
Vi är nog inte så inne på att gå på nöjesparker, tror barnen är för små för att uppskatta…? Utan vill mest bara hänga och njuta 😊

Har ni tips på hur vi hittar bra boende annat än Airbnb? Hörde talas om vrbo.com, nån som känner till det?

Tacksam för alla möjliga tips och råd för vår resa
Mvh Emelie
Av Birgere
14 aug. 2022 21:31
Vattnet på västkusten börjar kylas av under slutet av oktober, speciellt längre norrut.
Jag hade nog letat lite längre söderut. Solen kommer ni ha i vilket fall.
Varmast vatten har ni i Miamitrakten.
vrbo (eller Homeaway) brukar ha större utbud på semesterhus/lägenheter medan Airbnb är bättre i storstäderna.
Av Emha82
16 aug. 2022 05:39
Hej!
Tack för ditt svar Birgere! Värdefulla råd. Har du något tips på var det är bra längre söderut? Hur är t ex Naples? Vi vill helst undvika Miami (var där innan barn och blev inte så förtjusta). Men finns det nåt annat trevligt ställe på södra östkusten som du rekommenderar? Vi har varit i KW och Marathon tidigare så tänkte inte åka dit denna gång, men det finns kanske nåt annat?
Mvh Emelie
Av Danne_p
16 aug. 2022 10:33
Vi har hyrt hus i både Cape Coral och Fort Myers. Där är det ganska lugnt men det är väldigt trevligt att hyra ett hus vid kanalen. Brukar vara bra i pris men det har väl gått som allt annat.
Av Emha82
16 aug. 2022 11:09
Tack Danne_p för svar😊
Ska kika på det! Har ni hyrt via vrbo.com då eller något annat?
Av Danne_p
16 aug. 2022 13:26
Kolla på blocket där finns några som hyr ut. Vi har även hyrt via myflorida.se och airbnb
16 aug. 2022 13:36
Marathon vore perfekt för er, bott där på 3 resor och Turtle Hospital blir kul för ungarna. Det är bara 45 min ner till KW men inte deras boendekostnad. Finns en publik badplats med lekpark när man svänger förbi K Mart om den finns kvar. Kingsail har vi bott på alla resor som var billigast förr men helt OK. Finns över 25 matställen å många affärer + båt/fiskecharter. Bara resan ut är en upplevelse å installerad finns det byar/städer att besöka inom 30 min.
Av Emha82
18 aug. 2022 17:44
Tack snälla ni för era svar!
Jag har börjat fastna för att ändå åka till AMI och kanske t.o.m. stanna där nästan hela vistelsen. Hopps att det ändå blir tillräckligt varm för oss, vi jämför ju med Sverige så det blir nog bra ändå 😅
Tänkte att om vi har AMI som bas så kan vi göra dagsutflykter till fastlandet därifrån till Tampa, clearwater, Sanibel och kanske t.o.m. Naples(?).
Har ni några tips på bra utflyktsmål som kan passa en barnfamilj som oss så hojta gärna😀 eller om någon varit på AMI och kan tipsa om något 👍🏼👍🏼