edingburg ----> London

9 mars 2017 20:35
Visningar: 105
Hej jag och min 15åring ska bilfärda mellan Edinburgh och London. Vi vill jättegärna uppleva den engelska landsbygden och ta in på en pub över natten. Har ni något bra tips på en typisk engelsk landsbygds by med en trevlig pub som man kan hyra ett rum?

Tacksam för svar =)
9 mars 2017 22:51
Massor! Fast ska ni bara den sträckan så är det ju busenkelt med tåg och då har man historiska York i mitten av resan.

Men om ni vill köra så visst. Yorkshire är fortfarande mitten så satsa på till exempel Grassington i Yorkshire Dales. Har ni tänkt att ta A1 sista biten så är det nära även från bryggeribyn Masham, Pateley Bridge eller varför inte Middleham med sitt slott där RIchard III växte upp. I Middleham kan man bo på Black Bull alldeles vid slottet i den gamla stenbyn med sina galoppstall precis överallt. Så här beskriver jag byn:

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/09/14/middleham/

Alldeles bortanför MIddleham ligger West Burton som är hur vackert som helst. Den kan ni lämna genom att köra söderut genom fantastiska lilla Bishopdale med sina kullar. The Fox and Hounds i byn har rum.

På andra sidan A1 bort mot kusten är Helmsley jättemysigt. Där kan man bo på MIchelinkrog som jag bloggade om häromdagen:

https://wordpress.com/stats/day/barabrittiskt.wordpress.com?startDate=2017-03-09

Men Helmsley har också pubar inne i centrala byn.