Edingburgh ----> London 1 vecka

9 jan. 2017 01:10
Visningar: 141
Hej jag och min 15 åriga dotter ska göra en roadtripp i April mellan Edinburgh och london. Vi tror att vi ska hyra bil för att kunna ha friheten att köra dit vi vill....
MEN jag har aldrig varit i England och är orolig över det här med vänstertrafiken, Hur funkar det när man är van vid höger trafik?
Vad borde vi besöka på vägen?
Kan man som i filmerna & serier bara traska in på en pub och få ett rum eller måste sådant förbeställas?
Från Edingburg så finns det rundresor till skottland så vi tänkte hoppa på en sådan innan vi beger oss neråt.
11 jan. 2017 13:45
Edinburgh är ju också Skottland och en av mina favoritstäder så ta ett par dagar där minst innan ni kör vidare. Jag har bloggat om den här:
https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/04/20/edinburghs-sevardheter/

Vänstertrafiken brukar man vänja sig vid och rondeller är väl kanske det enda mer udda men däremot är det ibland en utmaning att vägarna (bortsett från de trista motorvägarna med sina köer) är smalare än hemma och ofta kantas av häckar och gräsbankar i söder och stenmurar i norr. UK är så tätbefolkat att man tar sig fram lätt med tåg och buss också om ni ångrar er. Man hinner bara med lite mer med bil.

Ja det går att knalla in på puben och be om rum. Däremot ska man kolla framför allt skollov. Påsklovet är 3-21 april i år så då kan det löna sig att boka mer populära destinationer.

Vad ni borde besöka på vägen beror ju på vad som intresserar er. Någon speciell TV-serie? Natur? Shopping? Slott? Muséer? Mat?