Boende utanför Koh Lipe

16 nov. 2015 11:41
Visningar: 43
Hej! Vi ska till Thailand i slutet av Januari. Vi landar på Krabi, bor i Krabi stad en natt sen tar vi färjan över till Koh Lanta för att stanna 4 nätter. Därefter har vi bokat boende på Koh Lipe, vi funderar på att åka speed boat dit men vi har en liten på 1,5 år med oss så i dåligt väder kanske inte det är en så bra ide? Därefter siktar vi på att ta oss tillbaks mot Krabi/Ao Nang men hade gärna sluppit speed boat så länge en gång till. Behöver verkligen tips. Har bokat in överraskningsfiske till Sambon i Krabi innan hemfärd så måste dit igen. Har förstått att där ligger en annan pir, "pak barra" som är närmre och det kanske är bekvämare för oss att resa via fastlandet? Men hur lång tid tar det mellan Ao Nang och pak barra? Pris? Väldigt tacksam för snabba svar då måste boka hotell m.m ☺️ Mvh!
Av Sierra
16 nov. 2015 14:26
Ni kan åka med Tigerline´s färja till Lipe från Lanta. Det är lugnare men tar naturligtvis längre tid, ca 5 tim jämfört med speedboat 3 tim. Båda transporterna gör stopp vid öar på vägen.

När ni skall till Ao Nang från Lipe är det enklast och billigast att köpa en kombi biljett (färja till Hat Yao Pier + buss) med Tigerline. Det tar totalt 5,5 tim och kostar totalt ca 2700 THB för er.

http://tigerlinetravel.com/frontpage/

Ang Pak Bara så får ni i så fall åka speedboat 1,5 tim dit och sedan taxi ca 4 tim till Ao Nang. Total pris ca 5500 THB för två vuxna och barnet.

http://thaibeachtravellers.com/
16 nov. 2015 14:43
Ah, svar från just han jag ville! 😄 Vi vill ju allra helst åka speed boat och hon är inte känslig annars, har varit med på det mesta. Men, kan man boka färja eller speed boat dagen innan vi ska till lipe? Från Lanta. Beroende på vädret tänker jag.
Alternativ ett låter ju suveränt, hur lång är restiden på båt resp. Buss? Kan man boka det på plats eller du tycker vi bör boka nu över nätet? Har varit nere på öarna förr vid den här tiden men aldrig förbokat varkens hotell eller biljetter så känner mig lite grön nu.
Av Sierra
16 nov. 2015 15:38
Eftersom ni skall åka i slutet av januari funkar det att boka i en travelshop på plats men vänta inte till sista minuten...

Alt 1: Det är två tim färja, en tim stopp i Hat Yao Pier och 2,5 tim buss. Bokar du på länken du fick har du 10% rabatt och är säker på en plats. Bussen från Hat Yao till Ao Nang tar 20 pers.