Boende Koh Lipe - vilken strand i feb

28 juni 2019 15:50
Visningar: 733
Jag och sambon ska till Koh Lipe i feb - 20. Flyget är bokat och klart, men boendet är vi lite osäkra på efter att ha läst en del om de olika stränderna.

Vi skulle nog gärna vilja stanna på sunrise beach o ha en bungalow vid stranden men av de vi läst så blåser de mycket där?
Vad gäller Pattaya beach så finns de också ett gäng olika boenden, men där har man hört om mycket oljud från båtar och emigranter tidigt på morgonen?

Finns de någon/några som varit på plats under februari tidigare som kan berätta vilken strand ni stannat på och hur er upplevelse var?
28 juni 2019 16:02
Hej,

Jag var på Koh Lipe i februari i år och bodde då på sunset beach. Vi bodde i en bungalow precis ovanför stranden med havsutsikt - helt underbart! Hotellet vi bodde på heter Bayview Sunset. Om du vill se lite bilder från ön och vår bungalow kan jag tipsa om min blogg: https://ilovetravelling.blogg.se/2019/february/koh-lipe-2.html

Jag gillade verkligen Sunset Beach men det ligger en liten bit bort från all action vid Walking Street, men det var det som jag tyckte om. Så om ni vill ha lite lugnare och kan tänka er en mindre strand så tipsar jag verkligen om Sunset Beach.

Jag har tidigare bott vid Pattaya och om man håller sig till kanterna på stranden (eller går till lilla Sanom Beach) tyckte inte jag att båtarna störde. Här är man nära Walking street där de flesta restaurangerna finns så räkna med mycket folk framförallt på kvällarna.

Sunrise Beach har jag enbart besökt lite snabbt och tycker stranden där är väldigt fin, jag tänkte inte på att där blåste mycket, men har som sagt inte spenderat så mycket tid där.

Koh Lipe är verkligen vackert så hoppas ni får en riktigt bra resa :D
28 juni 2019 16:14
Låter som du haft en riktigt bra tripp :)

När du skriver långt från walking Street o Pattaya beach. Vad pratar vi då, är de promenad på 30min eller är de taxi som gäller - om de finns på ön?
Av Sierra
29 juni 2019 11:01
Pattedala,

Jag har skrivit ett par bloggar om Lipe och dess beacher. Dock är de inte dagsfärska då de är från 2010 och 2013 och mycket har hänt sedan dess, framför allt gällande boenden då de växt upp snabbt...tyvärr.

https://www.reseguiden.se/forum/blogg/koh-lipe-beaches-men-forst-lite-historia-och-fakta-11010
https://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396

Vad beträffande vind under high season på Sunrise så beror det på nordostmonsunen den tiden på året och den "drabbar" framför allt Sunrise. Övriga beacher ligger skyddade från den.

Avstånden du undrar över:
Närmaste vägen från Sunset till Pattaya är ca 550 m och då kommer du ner på västra sidan av Pattaya.
Från Sunset till Walking Street är det ca 900 m. Du kan åka moppetaxi om du vill.
1 juli 2019 08:50
Citerat från Pattedala:
Låter som du haft en riktigt bra tripp :)

När du skriver långt från walking Street o Pattaya beach. Vad pratar vi då, är de promenad på 30min eller är de taxi som gäller - om de finns på ön?
Vi hade en riktigt bra resa :D

Från vårt hotell tog det nog ca 15-20 min att promenera till Walking Street, där är dåligt med belysning så ficklampa är bra att ha på kvällen :) Till Sunrise Beach är det nog ca 30 min promenad.

Men som Sierra skriver finns det moppetaxi (moped med en vagn på sidan där man sitter) som man kan ta som hade helt okej pris enligt mig (50 bath för en moppetaxi Sunset till Walking Street har jag för mig).
Av Sierra
1 juli 2019 14:49
Pattedala,
Vad är det för emigranter du nämner i ditt första inlägg?

Jag kan nämna ang avstånd att från Sunset till Sunrise är det 1000 m och du kommer då ner vid skolan.
Av Susa60
3 sep. 2019 20:59
Hej!
Hur är bästa sättet att ta sig till Koh Lipe?
Hur väljer ni att ta er, vill ha kortaste båttur som möjligt.
Är det snorkling direkt från sunset beach?
Av Sierra
3 sep. 2019 23:51
Susa60,

Det tar lika lång tid, 1,5 tim, till Lipe från Pak Bara Pier och från Langkawi.
Från Pak Bara är det speedboat och från Langkawi färja=större båt.
Av Bjo
24 sep. 2019 22:06
Moppetaxi enhetstaxa 50 b vart du vill på ön / person