Boende N.Y?! Å vad får man inte missa i USA?!!

Av Eddison
3 juli 2011 15:56
Visningar: 667
Så är jag igång igen..

Planerar ju vår USA resa. Har kollat runt på nätet över boende i N.Y, å inser att det finns ju tusen alternativ. Någon som kan tipsa om bra men någorlunda "billigt" boende (kanske bättre å säga prisvärt) för en familj 2vuxna 3barn (16,14 å 11år) Vi har inga krav på lyx, men vill bo lämpligt va gäller att ta sig med tex tunnelbanan till sevärdheterna och vi vill veta att det är ett tryggt område!!
Hotell, lägenhet lr hus spelar ingen roll.

Sedan undrar jag också vad man som familj inte får missa i USA?! Kanske vi är helt ute å cyklar när vi tänker oss en vecka i Florida å en vecka i N.Y??? Kanske vi ska lägga på en vecka i en annan stad också???

Alla tips mottages tacksamt!!!
Av Peter_o
3 juli 2011 23:12
Jag tycker det verkar vettigt med en vecka i New York och en i Florida. Men när planerar ni åka? Jag antar det är sommartid, men det är väl väl sent att planera för att åka nu 2011?

Övriga städer som brukar besökas ligger på västkusten, men ta dem något annat år och stanna på östsidan nu.

Då det gäller hotell vet jag inget om de som tar 5 personer, men du kan eventuellt hitta lägenhet på ceaigslist.com eller andra sajter. Men jag kollade på hotels.com och råkade på La Quinta Inn Brooklyn Downtown som tar 8.000 kr för en vecka. Det är 2-3 kvarter till tunnelbana och verkar prisvärt. MTA-kort gäller här och det behöver ni ju i alla fall för att kunna röra er på Manhattan. Det är nog kortare resa till de intressanta platserna på Manhattan härifrån än det är från de övre delarna av Manhattan där det också finns en del lite billiga hotell/hostel (75:e gatan och uppåt).

Det var lite knepigt att kunna ange barnens ålder hos hotels.com, men det gick genom att göra sökning efter Erbjudanden.

Sevärdheterna i New York hittar du ju enkelt i en turistbok eller här på nätet, men glöm inte bort hangarfartyger Intrepid.

/PeterO
Av Eddison
4 juli 2011 08:08
Näpp! Planen är att åka i slutet av oktober. Djur å jobb gör att vi inte kan åka annat än mellan typ oktober å mitten av februari. Vi åker inte för att ligga å pressa i solen utan för att se USA. Läste att frihetsgudinnan skulle stänga för rep i nov så vi lär väl försöka ta oss dit före! ;) för den måste man väl se?!
Av Peter_o
4 juli 2011 08:38
Det är alltså bara själva trappan inne i Frihetsgudinnan som verkar stänga 28/10. Statyn är ju i alla fall värd ett besök ute på ön. Men se till att boka turen i tid, hela september är utsåld för crown access.

En lite udda sak ni kan kolla in är den kul-mobil som finns i entrén till Forbes Galleries. Ligger på 5:e avenyn vid 11:e gatan. Kolla öppettider på hemsidan.

Och Chelsie Market och High Line har du väl redan lagt på listan?

/PeterO
Av Eddison
4 juli 2011 13:06
Fast visst vill man väl upp i frihetsgudinnan om man ändå är där?!

Å nä vi har inte de andra två ställena på vår lista, berätta gärna mer! N.Y är inte planerat alls än. Har haft fullt upp med å få ordning på flyg å boende i Orlando å att få ihop "schemat" för aktiviteterna där (som inte heller är helt klart). Tror de blir en vecka i N.Y så man hinner väl inte med så mycket tänker jag..
Av Peter_o
4 juli 2011 15:01
Självklart ska ni upp i kronan om ni har tillfälle.

Jag antar ni ska upp till 86:e våningen i Empire State Building. Ta det en förmiddag och får ni tid (och råd) så åk upp i Top of the Rock när mörkret fallit.

Åka kabinbana (tramway) ut till Roosevelt Island är ett billigt och lite udda nöje. 62:a gatan, 3:e avenyn.

Times Square lär ni inte missa. Helt olika på dagen och kvällen. Om ni vill se något billigare än musikalerna på Broadway så köp biljetter till Apollo Teater på 125:e gatan. Onsdag kväll är det amatör-kväll.

/PeterO
Av Annl
4 juli 2011 17:32
Hej,

Det är ett vettigt upplägg att vara en vecka i NYC och en vecka i Florida. USA är stort och det gäller även NYC. Vill ni vara borta ytterligare en vecka kan ju en tanke vara att lägga in lite bad och sol och att ta en vecka i Miami och Key West. Vid den tiden då ni tänker er att resa är det ju soligt och varmt och gott där då.

Key West är kul och inte så amerikanskt utan mera pittoreskt med korta avstånd och allt samlat i stadskärnan. Det är 17 mil att köra från Miami till KW och det är långa sträckor med bara en fil så det kan ta tid att ta sig dit. Detta innebär att ni inte bör stanna för kort tid där - då blir det för mycket bilkörning, I KW finns i och för sig inte så mycket att se - det är Duval street och stadskärnan runt den samt Southernmost point (USA:s mest södra punkt) så en klok tanke kan vara att åka hit för att bada - klimatet är fantastskt året om förutom när det är orkansäsong förstås. Det är mycket spanska och kubanska inslag.

Empire state Buliding som Peter skriver om får ni absolut inte missa och detsamma gäller Top of the rocks som förvisso är något lägre men du får helt andra vyer därifrån och då kan man dessutom kolla på EST.

Att promenera över Brooklyn Bridge till Manhattan är häftigt och bör nog egentligen - för den största effekten - göras på kvällen när det är mörkt men det vågade inte vi eftersom vi reste med barn.

Vi åkte båt med Circe Line i tre timmar runt hela Manhattan - det var spännande, guiden väldigt duktig och du får grymma fotovyer av Frihetsgudinnan.

Ellis Island var också väldigt spännande och du kan köpa kombinerad biljett dit med Frihetsgudinnan.

Helikoptertur över stan skall vara väldigt kul. Vi har inte gjort det ännu men skall göra det och fick då tips om att inte "snåla" och ta den korta turen på åtta minuter för då hinner man inte se något.

Orlando blir ju superkul och missa då inte Seaworld - det var väldigt kul och barnen älskade det. Särskilt späckhuggarshowen är helt otroligt mäktig.

Och när ni är på Seaworld är ett tips att äta lunch på Shark underwater grill (heter något sådant), Man tror att det är värsta turistfällan - lunch serveras och hajarna simmar runt i behållare - men de har grymt god mat.

Ha en trevlig resa - USA är fantastiskt!
Av Peter_o
4 juli 2011 18:04
Jag är tveksam till om man ska åka långa båtturen runt hela Manhattan med en 11-åring. Tror inte han/hon får ut så mycket av det. Det finns ju kortare tur som går fram och tillbaka vid nedre Manhattan där det är mest att se.

I Central Park ska ni leta fram statyerna över HC Andersen och Alice i Underlandet. De ligger vid sjön som ligger straxt söder om Metropolitan Museum. Bland museer så är det nog Museum of National History som gäller för ungdomarna. Ligger vid 80:e gatan. Intrepid nämnde jag ju tidigare. MoMA vid 53:e gatan är gratis fredagar efter kl16.

/PeterO
Av Annl
4 juli 2011 21:00
Hej igen,

Beträffande båtturen med barn och om detta funkar eller inte så beror det nog lite på hur man lägger upp det hela; när vi var där hade vi med oss en 11-åring och en 9-åring och det funkade utmärkt men vi översatte förstås vad guiden sa och berättade även själva om platser som vi passerade. Barnen var mycket nöjda och klagade inte alls - men allt beror ju förstås på hur man lägger upp det och sen kan det ju vara läge att göra något mera direkt barnanpassat som att gå till en leksaksaffär eller liknande.