Behöver er erfarenhet

11 mars 2013 21:51
Visningar: 873
Hej på er!

Jag och min flickvän har bokat en resa till USA i Juli.

Landet är ju så sjukt stort och det finns ju massvis av platser man vill besöka men man är ju varken gjord av pengar eller tid, Jag är 26 och min tjej är 22 vid restillfället.

Vi bokade in 5 nätter i New York (New Yorker hotel), 4 nätter i Las Vegas (Aria resort) samt 7 nätter i Santa Monica (Carmel by the sea)

Jag har lite olika frågor som jag hoppas få svar på av er som har lite erfarenhet av dessa städer.

Någon som har erfarenhet av British Airways?
Jag såg att vi bara hade 1 timmes transfertid på heathrow, kan kanske bli tight?

Någon som har erfarenhet av hotellen jag ska bo på? Vad är bra, vad är dåligt?

Vad bör jag inte missa i New York förutom de vanligaste turistfällorna?

Vad bör jag inte missa i Las vegas?

Vad bör jag inte missa i Los Angeles (Jag är både film och musikintresserad och tjejen gillar bad och shopping)

Kommer hyra en bil ifrån holiday aoutos som jag hämtar upp på LAX. Jag har haft körkort i 6 år och kör ganska bra men kan bli lite nervös i storstäder, hur känner ni för bilkörning i LA?

Hur är priser på elektronik/kläder om man jämför väst och östkusten?

Vi har räknat på ca 20-25 tusen per skalle i fickpengar. Jag vet att det varierar på vad man gör men för min del så har jag väll tänkt att köpa en hel del t-shirts och sånt.

En jäkla massa frågor, jag vet. Blir glad om man får lite kött på benen.

Tack på förhand!
Av Peter_o
12 mars 2013 09:18
Har du köpt biljetten med flygbyte i London vid ett tillfälle bör bolaget anse att det räcker med en timme, men jag som aldrig bytt flyg där tycker nog det är i kortaste laget.

Fem nätter i NY betyder 4 hela dagar, och då lär du inte hinna med så mycket mer än turistfällorna. Får du tid över är det bara att strosa runt.

NY har väl lite högre skatt än andra orter, vilket bör påverka priserna. Annars verkar det som om du borde ta en titt på B&H på Manhattan (Bakom Penn Station).

Varför är alla så bekymrade om hotellen? Jag sover bara på dem.

/PeterO
12 mars 2013 14:29
Hej!
Härlig resa! Vi gjorde liknande 2010, har sedan dess återvänt till New York varje år...
Bra boenden verkar ni ha valt!

Som Peter säger, B&H www.bhphotovideo.com som ju ligger väldigt nära ert hotell, korsningen 34th&9th är ett måste om man är det minsta teknik/dator/foto-intresserad. Sjuk affär som måste ses. Sist jag var där var alla 62 betjäningsdiskar för digitala systemkameror bemannade av män i korkskruvslockar o kalotter. Alltid bra priser. Dock angående fotoprylar, så har ibland Adorama, www.adorama.com 18th bättre paketpriser.

Fundera på en drink i roterande baren på Marriot Marquise, Times square 48e våningen. (Kostar extra efter kl.20).

En fika på svenska kyrkan alldeles in på E48th vid 5th ave (brukar vara öppet 12-18 vardagar tror jag).

Är ni där en söndag, gospelsgudstjänst i Times Square church (om man inte vill åka upp till Harlem, så är det ett behändigt alternativ, Broadway/51th). www.tscnyc.org/

Har längtat till nästa Macandcheese på Wendys,där dom också har sjukt god milkshake med grädde...
12 mars 2013 14:40
Så få dagar i N.Y , så häng med på en guidad city rundtur med Hop-on hop off bussarna tex Gray Line, man får en snabb överblick över stan, jättebra och man får med sig rubbet på en dag eller 2. ! bara att hoppa av där man vill stanna en stund och sen hoppa på nästa buss. Vi tog både norra och södra turen. Finns även till Brooklyn. Men dit tog vi tunnelbanan och sen promenerade tillbaka till Manhatten över Brooklyn Bridge. N.Y ör härligt!
12 mars 2013 14:42
I Las Vegas hade vi också 4 nätter när vi var där.

Bara att hänga vid poolen i värmen är härligt.

Dottern och jag besökte södra outleten, det gick bra att åka buss dit.

Är man djärv, så åk upp i Startosphere tower på norra stripen o åk uppskjutet m.m som finns högt däruppe. www.stratospherehotel.com/

Vi tog en dagstur (halvdag kanske det var) och flög över Hover dam o Grand Canyon, läskigaste jag gjort.. Bekvämt upphämtade o återlämnade på hotellet. www.papillon.com/tours

Vi var även nere downtown på Fremont street o kollade på ljusspelet i taket, samt åt gott på Tony Romas.

Vi hämtade ut vår bil när vi åkte från Las Vegas, tycker man klarade sig bra utan bil där.
Av Annl
12 mars 2013 14:56
Jag har åkt med BA till USA och bytt på Heathrow och det funkade fint. Dock ska tilläggas att vi landade på terminal 5 och flög från terminal 5 så vi behövde inte byta terminal. Åker ni med BA hela vägen är det så för er också, Vi hade 1,5 timme mellan våra flyg och det funkade. Och det är som Peter skriver, har ni köpt alla flygresor på samma biljett så har flygbolaget därmed garanterat att det funkar tidsmässigt.

Att köra bil i LA är helt OK men bered dig på att det är enormt stort och se till att ha GPS - annars kör ni garanterat bort er (och det gör man med GPS också).

Att shoppa i USA är riktigt billigt och inte blir det sämre av att dollarkursen är så låg just nu. Och B&H som det tipsats om är en guldgruva för kamera-freaks - de har rejält bra priser.
12 mars 2013 17:33
Skall inte mästra för mycket men tycker ni valt för få nätter i NY och för många i LV (framförallt) och LA.

Är det inte hellåst skulle jag lägga på nån natt i NY och kvitta mot LV och sedan klippa in nå'n dag i San Diego eller San Francisco på bekostnad av LA.

Sen håller jag inte riktigt med om att GPS är nödvändigt. Folk litar för mycket på dem och irrar bort sig. Vi har alltid kört Karthardcore i USA. ;-)
12 mars 2013 18:01
Peter_o: Jag är inte bekymrad över hotellen men man har ju resfeber och vill gärna veta vad folk har för erfarenheter. Tack för tipset!

Resemaja: Tack så mycket för tipset, ska absolut kollas upp!

Reselover: Det blir nog mest poolhäng och vandra runt för att se alla hotell. Möjligtvis gå på någon show med. Grand Canyon har vi bestämt oss för att göra men vi väljer nog att boka resan via hotellet när vi kommit fram. Var det värt pengarna?

Anni: Vi åker med BA hela vägen,så det är terminal 5 som gäller. Men man är ändå ganska nervös, 1 timme på en främmande flygplats =)

Vi kommer hyra en mindre SUV med gps hela veckan vi är där. läste någonstans att man skulle hyra en bil med bra fjädring då vägarna tydligen ska vara väldigt dåliga.

B&H låter som sagt väldigt intressant, jag är nämligen på jakt efter en ny actionkamera.

Robbowan: Dessvärre kan vi inte ändra flygdatumen. Vad det gäller New York så ska vi dit igen nästa år, min mor fyller 50 och ska bjuda på resa dit så jag kommer få uppleva mer av den staden senare.

Jag ångrade mig dock att jag inte läste på bättre innan jag bokade resan, hade så gärna tagit bort några dagar ifrån LA och åkt till SF. Men nu är det som det är, samtidigt ganska skönt att ha en vecka i Santa monica så man slipper stressa med att se allt och kunna lägga lite tid vid att bara slappa på stranden. Känns som om resan kommer bli ganska intensiv med alla städer.
12 mars 2013 23:46
Låter som om det kommer bli en bra resa! Ett tips ang hyrbil:

Sist vi var i USA så hyrde vi en Chev Mustang cab med gps via Enterprise. Eftersom ni är två så ville jag bara ge er det tipset. Priset var mer än överkomligt...drygt 350 kr per dag om jag inte minns fel. Bra drag i motorn och man kan fälla ner toppen och känna vinden i håret. Eftersom ni ska vara i LA så kan nog en cab vara trevligt:)

Trevlig resa!
Av Lollo85
13 mars 2013 11:01
Vad gäller Las Vegas så räcker det enligt mig med max några dagar. Man tror ju att det är en hel stad i neonljus,lyxhotell o casinon, men i själva verket e det bara en gata. Rekommenderar att gå o se minst en show där för dom e sjukt bra. Speciellt look-alike-showerna. Att köra i Los Angeles går hur fint som helst. Mkt bättre planerade vägnät än i sverige om du frågar mig. Dock rekommenderar jag inte som nån annan kommenterade att köra utan gps. Om man inte e intresserad av att plugga in hela LAs vägnät. Lite koll bör man kanske ha ändå på tex vägnr då gpsen visar fel ibland. Jag e själv kartintresserad, men som sagt var det stor hjälp med gps så man kan fokusera på annat än vägen. Tycker inte ni tog för många dagar iLA. Bra stad att utgå ifrån o att dra till tex San diego över dagen funkar faktiskt om ni startar tidigt. Ett måste e universal studios. Lite dyrt, men hade så jävla roligt den dagen o de va många intressanta saker att se. Om tjejen gillar shopping så finns det ett ställe som heter Barstow som säljer märkesvaror som mikeal kors m.m billigare än i sverige. I LA e det fint att köra runt i Beverly hills o kolla in alla lyxhus o fina kvarter. Även helt underbara stränder :-). Trevlig resa!!
Av Lollo85
13 mars 2013 11:04
Förresten Barstow tog lite tid att åka till. Ligger i riktning mot Las Vegas så kanske e en bra idé att ta det på vägen från LV :-)
13 mars 2013 12:58
Kan flika in gällande bytet på Heathrow...
Jag och maken skulle byta plan just på Terminal 5 där nu i januari med ganska kort tid mellan bytena. (hemvägen)
Vanligen är köerna tydligen rätt långa (på utresa stod vi närmare 2 timmar i kö för att komma fram till säkerhetskontrollen)... men när vi kom dit andra gången så visade vi våra boardingpass för en kontrollant som släppte in oss i "fastlane/fast-track" så vi gick förbi hela den långa kön och kom fram betydligt fortare till säkerhetskontrollen. Håll utkik efter den!

Tänk på att inte ha elektronik, vätska som inte är förseglad i plastpåse m.m i handbagaget. Självklart för många, men vi fick se många som blev tagna åt sidan och som fick sitt handbagage genomgånget inför resterande människor runtomkring.... Så bespara er själva detta tidsödande genom att vara smart i förväg.. : )

Hoppas ni får en härlig resa, lycka till!
New York är en riktigt fräck stad!
13 mars 2013 13:09
En liten invändning bara, elektronik ska man ha i handbagaget.
Av Peter_o
13 mars 2013 13:37
Det tog en stund innan jag begrep meningen "Tänk på att inte ha elektronik, vätska som inte är förseglad i plastpåse m.m i handbagaget. ".

Först sållar vi bort elektronik (och annan stöldbegärlig egendom). Detta har man givetvis i handbagaget.

I resten av meningen står det alltså att man ska ha vätska i (en enliters) förseglad plastpåse. Förseglad kanske är att ta i, men förut fick man ju dessa i säkerhetskontrollen. De går att försluta skulle jag uttrycka det.

/PeterO
13 mars 2013 15:27
Hej!
1) Tyckte absolut Grand Canyon-flygningen var värd de ca 100 USD det kostade, plan med stora fönster, inte helikopter..

2) GPS..När dottern o jag körde från Clearwater via Tampa till Fort Lauderdale funkade inte laddningen till den hyrda GPSen...Vi klarade oss bra (utan Internetanslutning) med Google maps i telefonen och GPS-pluppen påkopplad. Kör man så, så rekommenderas att man går igenom routen innan och förstorar upp delar när man är nätansluten, så finns det kvar sen...
19 mars 2013 12:54
Svar till Floridasidan samt Peter_o:

Det tolkades uppenbarligen inte som att det var vid säkerhetskontrollen jag åsyftade det jag skrev, men så var det faktiskt menat.

Då finns följande att läsa om regler gällande handbagage:

Vätska vid säkerhetskontroll:

Förpackningar med vätskor ska läggas i en genomskinlig enliters återförslutningsbar plastpåse. Varje enskild förpackning får rymma högst 100 milliliter. Du får ta med dig så många förpackningar som får plats i plastpåsen och du måste kunna stänga påsen.

Och ja, det brukar delas ut vid säkerhetskontroll, men rätt drygt att stå och klydda med det där eller hur?

Elektronik vid säkerhetskontroll: Ta ur bärbara datorer och annan elektronisk utrustning ur eventuella fodral och lägg dem i en plastlåda.
19 mars 2013 13:33
Jo, det vet jag och nog Peter_O också men det var ju inte riktigt så Du skrev tidigare och det blev nog klargjort vad som gäller. Att det var i säkerhetskontrollen utgick jag ifrån att Du menade, men då vet vi det också ;-)
Av Tango
19 mars 2013 18:17
Citerat från erikborn:
Låter som om det kommer bli en bra resa! Ett tips ang hyrbil:

Sist vi var i USA så hyrde vi en Chev Mustang cab med gps via Enterprise. Eftersom ni är två så ville jag bara ge er det tipset. Priset var mer än överkomligt...drygt 350 kr per dag om jag inte minns fel. Bra drag i motorn och man kan fälla ner toppen och känna vinden i håret. Eftersom ni ska vara i LA så kan nog en cab vara trevligt:)

Trevlig resa!
Cab i juli kommer blir alldeles för varmt i alla fall i Las vegas! välj hellre än SUV då både comforten och utrymmet är bättre.
cab är lite exotiskt för oss svenskar men att åka ner cabbat i 30- 40 graders värme bli bara löjligt.
19 mars 2013 19:21
Citerat från tango:
Citerat från erikborn:
Låter som om det kommer bli en bra resa! Ett tips ang hyrbil:

Sist vi var i USA så hyrde vi en Chev Mustang cab med gps via Enterprise. Eftersom ni är två så ville jag bara ge er det tipset. Priset var mer än överkomligt...drygt 350 kr per dag om jag inte minns fel. Bra drag i motorn och man kan fälla ner toppen och känna vinden i håret. Eftersom ni ska vara i LA så kan nog en cab vara trevligt:)

Trevlig resa!
Cab i juli kommer blir alldeles för varmt i alla fall i Las vegas! välj hellre än SUV då både comforten och utrymmet är bättre.
cab är lite exotiskt för oss svenskar men att åka ner cabbat i 30- 40 graders värme bli bara löjligt.
Tango har en poäng. Man dock cabba upp och ner o köra AC som vi gjorde. Fungerade utmärkt.

Det är visserligen trafiksäkrare att köra SUV så det kan man också ta med i beräkningen med tanke på att man kör i ett annat land. Så SUV är nog ett bra val after all.
20 mars 2013 19:32
Vi kommer hyra en SUV, dels för sikten men främst för komforten. Jag har hört att LA´s vägar ska vara väldigt dåliga. Jag ägde en cabbe för några år sedan och det är härligt att köra på landsväg och så men i stadstrafik tyckte jag inte om det, alldeles för mycket ljud och sånt som stör en när man försöker vara koncentrerad.

mvh
Joakim