Las Vegas & Yellowstone i hyrbil

Av Axena
24 mars 2024 15:39
Visningar: 120
Hej!

Vår familj planerar att åka till USA nu i slutet av juni. Vi har tänkt flyga till Las Vegas, sedan bila i hyrbil upp till Yellowstone via Salt Lake City. Efter Salt Lake planerade vi att åka genom Jackson upp till Yellowstone. Jag har förstått att optimala tiden i Yellowstone är ca 4 dagar. Efter de 4 dagarna tänkte vi bila tillbaka ner igen, och gärna stanna vid Grand Canyon. Vi vill även gärna besöka en autentisk amerikansk ranch och om möjligt få rida lite western. Är det någon som har gjort detta och kan rekommendera något speciellt ställe? I slutet av resan tänkte vi utforska Las Vegas i 2-3 dagar innan vi åker hem igen. Vi har endast varit i USA en gång tidigare, och då stannat på ett ställe hela resan. Jag själv är 20, fyller 21 under resan. Min yngre bror är 18, och min pappa är 40+. Hur fungerar det med hyrbil när vi är så unga? Jag vill gärna hjälpa pappa att kunna köra, är det några bra pålitliga hyrbilsfirmor som tillåter det? Ni får gärna nämna några sådana i kommentarerna. Sedan undrar jag även hur lång tid ungefär detta kommer ta, och hur länge ska vi köra varje dag? Måste man boka motel (framför allt i Yellowstone) i förväg eller kan man ta det på vägen när man inte orkar köra mer? Har ni förslag på bra hyfsat billiga ställen att stanna på? Vad tror ni som har varit iväg på liknande resor, är detta "doable" eller ska vi minska reslängden eller ändra rutten på något sätt?
Av Esf72
2 apr. 2024 20:36
Jag och min man besökte Yellowstone och Grand teton i somras. Rekommenderar att ni bokar åtminstone någon natt i nationalparken, det är dyrt men värdefullt.Grand Teton är helt fantastiskt vackert!! Yellowstone är stort och en hel del körning mellan sevärdheterna. Missa inte hotellet vid Old Faithful, så vackert! Kolla i förväg på forum var man sett björnar om ni vill se det. Ska ni vandra, gå i grupp och köp bearspray. Kom ihåg kikare! Bison kommer ni att se i massor bla i Lamar valley. Cody som ligger på östra sidan om parken är också värt ett besök. Bla Rodeo och ett fantastiskt museum, Buffalo Bill. Körningen från Salt Lake till Jackson tar väl ca 5 timmar.
Av Asok
21 apr. 2024 08:07
Kolla så att alla vägar är öppna i Yellowstone när ni åker. Borde vara ok men vädret jan vara lynnigt. Kan vara för sent att hitta boende inne i Yellowstone för det bokas tidigt annars är det West Yellowstone där det kan finnas. Boka in en guide som tar er runt 1 dg eller 2. Det är så värt det om ni vill uppleva så mycket som möjligt. Ni får nog betala lite extra eftersom du är så ung men annars inga problem så länge din pappa står för hyrbilen. Vi bodde på 2 ställen inkl en natt på Signal Mountain lodge på vägen upp och tog en kvällstur på floden och bodde i Logan på vägen tillbaka. Mycket att se.
Av Asok
21 apr. 2024 08:24
Har kikat runt lite och du kommer inte att kunna köra. Deras försäkringar täcker inte under 21 även om du fyller år under tiden. Föreslår att efter bokad bil att ni ringer och pratar med dem