Yosemite, Mammoth & Las Vegas

Av Anna74
12 maj 2016 08:57
Visningar: 632
Hej,

Vi är en familj (3 barn, 8, 10 och 4 år) som skulle bli jätteglada för tips på hur vi bäst lägger upp vår resa.

Vi lämnar San Francisco mitten på juli 2016 och tänkte då köra vår hyrbil till Yosemite - vilken väg rekommenderar ni dit? Väg 120 hela vägen?

Sedan, väl i Yosemite - vad rekommenderar ni där? Vi har ju ganska små barn med oss, men tänkte oss ändå lite vandringar. Var är det allra bäst att bo? Yosemite Valley? (Även om jag förstår att det kan vara fullt redan nu...). Hur varmt är det ungefär? Vi har tänkt stanna 2-3 nätter.

Jag har sett tidigare inlägg här på forumet att Mammoth Lake verkar vara väldigt mysigt?! Där finns lediga hotell dessa datum men man vill inte att det ska vara bara en skidort som känns lite övergiven och bara väntar in nästa vinter?

Sedan - sista frågan - från Mammoth Lake ner mot Las Vegas - tar gärna tips på vackraste bilvägen? Har ni hört att hyrbilsföretagen inte tillåter att man kör via Death Valley??

Tack på förhand!
Anna m familj
Av Marulk
16 maj 2016 11:34
Hej Anna,
Som du skriver är risken att boende inne i NP Yosemite redan är fullbokat. Ett tips är en övernattning på västra sidan, tex Columbia eller längre söderut Mariposa beroende på vilken infart ni väljer. Där sen en heldag i parken och därefter vidare mot som du nämner den mysiga staden Mammoth Lakes. Väg 120 genom Yosemite och passagen Tioga Pass är fantastiskt vacker, ni passerar på 3000möh mao lite kyligt. Nere i Yosemite valley är det varmt, kan vara mycket varmt. Missa inte utsiktspunkten Glacier Point.
Mammoth Lakes är alls inte ngn sovstad på sommaren utan full av aktivitet. Rekommenderar vandring i bergen med tex Devils Postpile och Rainbow Falls (se bilder från vårt album 2013 och 2014).
Den enda restriktionen jag vet gällande hyrbil genom Death Valley avser husbil under perioden juni-aug
Rekommenderar verkligen att ni tar vägen igenom DV, men glöm inte vatten till både er o bilen... Ett depå stop i Bishop är ett 'hett' tips ;)
För övrigt är just vägen 395an utmed Sierra Nevada från ML mot Bishop fantastiskt vacker.
återkom gärna om du har mer frågor :)
ni kommer få en härlig tur
/Catarina
Av Anna74
1 juni 2016 08:32
Tack så mycket för detta! Vi ska absolut stanna i Bishop! ALLT var fullbokat i Yosemite Valley men vi hittade boende på vägen dit (fr SF), 30 min bort, så det får vi nog vara nöjda med.
Anna