"Vinterväder" för bilresa L.V till Napa Valley

Av Deab700
14 mars 2019 21:51
Visningar: 151
Hej

Vi räknar ner och ser fram emot vår roadtrip om 6 veckor. Vi kommer b.la att köra från Las Vegas till Napa Valley, genom Yosemite. Med stopp i Mammoth Lakes och South Lake Tahoe. Vi behöver er hjälp med våra funderingar.
Vad är det för väder/klimat där under den tiden vi passerar, i början av maj? Vi tänker närmast på vad man bör packa i klädväg.?
Nästa fundering är hur vi gör med vår hyrbil? Vinterdäck vid snö?
Om vi vill undvika snösemester, vilken körväg mellan L.V och Napa med max 2 stopp på vägen kan vi välja?
Mvh
Av Annaer
14 mars 2019 22:47
Kolla noga så att de vägar som ni kommer åka över Sierra nevada är öppen, ex om ni tänker er väg 120 tioga pass rd. Det är den vanligaste om man kommer från öst och ska till Yosemite, den är stängd pga snö oftast mellan november - slutet av maj eller juni. Även flera andra vägar över är stängda.
På denna länk så kan ni kolla när de öppnat/stängt de senaste åren.
https://www.nps.gov/yose/planyourvisit/wroads.htm
Av Deab700
15 mars 2019 22:20
Hej
Vi kommer inte att passera Tioga passet. Vi kör från LV, väg 190 genom Death Valley, sen väg 395 hela vägen upp till South Lake Tahoe. Vi stannar till och övernattar i Mammoth Lake. Så vi håller på "utsidan" av Yosemite. Vår fundering är mest om väglag och väder på denna sträcka i början av maj? Ska vi behöva packa ner vinterjackan:)
Tack för svar.
Av Marulk
16 mars 2019 08:14
Härlig resa ni har framför er. Att köra genom DV nu är nog i det närmaste bästa årstiden eftersom ni har stor chans att få se öknen blomma. Hgw395 är otroligt vacker o ML är en mycket mysig liten stad. Tänk på att även där kan vara mycket snö så här års o det finns risk att ni kommer behöva snökedjor på vissa vägar. Staden ligger på 2000möh. Mitt förslag är att googla på road kondition för respektive ort då det kan växla fort. Som ovan skrev Tioga Pass är förmodligen vinterstängd men även andra normalt öppna vägar kan stängas från en dag till annan.
Ett tips till, efter ML kör ner till saltsjön Mono Lake. Googla även här så tror jag du förstår 😉
Go tur !