Las Vegas och Yellowstone

30 mars 2014 19:00
Visningar: 519
Vi är ett par i 50-årsåldern som planerar en resa till Las Vegas och Yellowstone.

Någon som har tips på hur man kan ta sig där emellan, tips på vad man inte får missa och tips på bra boende.

Vi planerar att resa i juli-augusti 2015.
1 apr. 2014 17:57
Jag vill varmt rekommendera att besöka någon eller några av naitonalparkerna i Utah om man är intresserad av natur och lite äventyr. Det är ju varmt under denna period men ändå värt att besöka är Grand Canyons norra sida, Zion nationalpark med sina röda vackra klippor och Bryce Canyons Hoodos. På alla dessa ställen kan man bo i eller strax utranför parkerna och de ligger några timmars bilfärd ifrån varandra.
Av Johwing
2 apr. 2014 12:54
Hej

Håller med föregående inlägg att inte missa några utav nationalparkerna på er väg från Vegas till Yellowstone.

Om ni planerar att bila mellan så stanna till 1 eller 2 dagar i ZionNP och varför inte ställa bilen i parken och göra en lättare vandring? En enkel och vacker hike är tex Canyon Overlook trail, läs mer här http://www.zionnational-park.com/zion-canyon-overlook-trail.htm . Den klarar dom flesta och avslutas med en vacker utsikt över parken. Kan rekommendera att bo i den lilla staden Hurricane om ni besöker Zion. Vi bodde bra och billigt på ett Super8 motel där och det är ca 40 minuters vacker bilväg in till parken.

I Yellowstone finns det ju massor att se. Old Faithful geyser är ju spektakulär http://www.nps.gov/yell/planyourvisit/noldfaith.htm , kolla in Morning Glory pool, http://mms.nps.gov/yell/ofvec/exhibits/treasures/thermals/hotspring/morningglory.htm.
Grand Canyon of the Yellowstone är ett vackert område och inte att blanda ihop med "riktiga" Grand Canyon. http://www.yellowstonepark.com/natural-wonders/grand-canyon-of-yellowstone/

Det finns som sagt massor att se men läs på ordentligt innan så kommer ni att ha det toppen.

Sen håller ni ögonen öppna så kommer ni säkert att få se bisonoxe, men se till att sitta kvar i bilen då.

Mvh Johan
2 apr. 2014 20:07
Tack så jättemycket för era tips. Ska kolla alla länkarna som Johan tipsar om.