Avbryta resan vid mellanlandning

12 apr. 2010 14:12
Visningar: 1300
Hej,

Jag planerar resa till Usa där jag tänkte bila från New York till New Orleans och har stött på ett bekymmer när det gäller flygplansbiljetter. Köper man 2 enkla biljetter så blir kostnaden nästan 14 000 kr för resan men om jag köper biljetten Stockholm - (New York) - New Orleans ToR så kostar det 4500 kr.

Eftersom jag ändå skulle mellanlanda i New York tänkte jag kolla om man kan avbryta resa där på vägen dit. Det borde inte finnas problemet med incheckad bagage då man ändå måste själv ta den incheckade väskan och gå igenom tullen.

Resa tillbaka skulle gå som bokat, inga ändringar där.

Går det att göra så?
12 apr. 2010 17:20
Stort tack för svaret. Missade tråden ....
Av Anbean
12 apr. 2010 18:43
RIng till bolaget. Säg att dina planer är ändrade och att du inte kommer att använda dig av biljett nr 2 i det här fallet. Oftast är de vänliga och cancellerar den, men låter dina andra biljetter fortsätta med att vara giltiga.

Jag har gjort något liknande idag, men inom Danmark/Sverige. Vi har bokat t.o.r från Danmark till Sverige, men kommer inte att använda oss av den första biljetten då vi har fått förhinder att resa på just det datumet. Ringde och berättade det för SAS och de ändrade så att biljetten hem är giltig. Vi får inga pengar tillbaks, men vi kan i alla fall använda oss av returbiljetten som vi önskade.

Om det inte funkar så rekommenderar jag att du går in på MrJet och kör en multiple city där ut och hemresa inte behöver vara till samma flygplats, eller kontakta kilroy travels, de kan nog oxå hjälpa dig.

Lycka till.
Av Hawaii
12 apr. 2010 20:25
Det här kallas "open jaw ticket". Du kan köpa en tur och retur biljett med retur från ennan stad. D.v.s.
Stockholm-New York
med retur New Orleans-Stockholm (med mellanlanding och flygplansbyte någonstans).