Arbete i ALPERNA

10 okt. 2017 10:50
Visningar: 396
Någon som har erfarenhet av att ha arbetat i Alperna? (Österrike, Schweiz etc). Hur gick ni tillväga? Jag har hört att det enklaste är att man bokar en enkelresa och åker ner och sedan söker jobb på plats. Jag kan tänka mig vad som helst;, arbete på hotell, restaurang, städning, disk, skidlärare etc.

Alla tips uppskattas!
10 okt. 2017 11:02
Nu var det VÄLDIGT länge sedan jag gjorde det, men jag valde ut några orter jag ville jobba i och kontaktade några hotell jag ville jobba för. Den gången hade jag jobb innan jag åkte, men det går säkert att söka på plats också. Då är det nog i så fall bäst att vara där när säsongen börjar, i början av december t.ex.
11 okt. 2017 22:58
Tack för ditt svar!
Oj, börjar säsongen så sent som i december? Jag trodde man skulle räkna med att åka i slutet av oktober kanske. Inom vilket område/yrke tror du det är enklast att få jobb?
Av Atjima
13 okt. 2017 18:18
Kolla med STS alpresor, de söker ju folk varje säsong...
16 nov. 2017 09:12
Tack för svar!
Är det inte dyrt att få jobb via STS och andra språkorganisationer?
16 nov. 2017 10:16 (redigerad)
Citerat från Tinajosefin:
Tack för svar!
Är det inte dyrt att få jobb via STS och andra språkorganisationer?
Det är i så fall reseledare de söker. Vad menar du med dyrt? Kursen? Jag gick den för 20 år sedan och då betalade man ungefär vad en veckas charter kostade i lågsäsong. Då ingick all resa, mat, liftkort samt lektioner såklart.
Men det handlar ju om vad du vill jobba med. Som reseledare jobbar man nästan alltid och man åker mest skidor när det är pistvisning. Om säsongar som reseledare är, enligt mig, jobbet själva huvudsaken med vistelsen i Alperna. Om man jobbar på restaurang/hotell blir det sekundärt efter skidåkningen.