Resmålsguide till Alperna

Lina
Reseguiden, besökt 30 länder

Bild: Anton Enerlöv
Bild: Anton Enerlöv
Bild: Anton Enerlöv
Foto: Lina Barryd
Bild: Anton Enerlöv
Vilken skidort passar dig bäst? Alperna är helt fantastiskt men det kan vara svårt att veta var man ska åka! Här listar vi 7 suveräna skidorter för dig som antingen gillar att finåka pist, köra stora carvingsvängar eller älskar att bränna puder.
Publicerad 1 november 2018

Cervinia, Italien

Cervinia är Italien högst belägna skidort och ligger i vackra Aostadalen och här åker man skidor på 3 883 möh med utsikt över det berömda Toblerone-berget Matterhorn. Tillsammans med skidorten Zermatt finns totalt 350 kilometer pist och det är mycket snösäkert. Här finns långa och breda familjepister vid de höga bergen Matterhorn och Monte Rosa. Otroligt god italiensk mat och härligt häng i backarnas uteserveringar. Tips är att äta på Ullas, eller Chalet Etoile som det egentligen heter, som ligger mitt i backen och serverar en fantastisk skaldjurssoppa.

Skidresor till Cervinia »


Bad Gastein, Österrike

Bad Gastein är en av de mest populära skidorten i Alperna. Hit vallfärdar skandinaver varje vinter. Hit är det kort resväg och man är snart uppe på en topp 2700 möh. Med sina fem skidområden har Gasteinerdalen mer än 210 km pist. Skidåkningen passar både familj, piståkaren och puderjunkien. På Silverbullet Bar är det ösig afterski med liveband varje dag kl 16. Mitt i byn ligger anrika Hotel Salzburger Hof där man kan avnjuta en Radler till pianospel.

Skidresor till Bad Gastein »

Val Thorens, Frankrike

Val Thorens är byggt för skidåkning och byn, som ör Europa högst belägna skidort, ligger mitt i backen på 2300 möh. Här har du ski in/ski out var du än bor. Det enorma skidsystemet Les Trois Vallées (De tre dalarna) erbjuder fantastisk skidåkning för såväl nybörjare som rutinerade åkare. Här finns dessutom världens största/kända afterski i backen, La Folie Douce. Don´t miss!

Skidresor till Val Thorens »


Ischgl, Österrike

I Ischgl satsar de rejält, här finns Alpernas modernaste skidsystem, snabba liftar som sväljer många, breda fina pister och vacker alpmiljö. Ischgl är känt för sin vilda afterski. Här är det fullt drag i pubar och barer redan tidig eftermiddag, och många åker hit för att få uppleva den livliga stämningen. Ändå har nöjesmetropolen Ischgl behållit sin traditionellt charmfulla karaktär från Tyrolen.

Skidresor till Ischgl »

Val d´Isere, Frankrike

Tillsammans med grannbyn Tignes utgör franska Val d´Isere liftsystemet Espace Killy, ett av världens största. Det här är stället för dig som gillar breda carvingpister i röd lutning och det finns några underbart långa salsgolv hela vägen från toppen och ner till dalen. Val d´Isere är en mysig by och har bra utbud på butiker, restauranger och bra nattliv.

Skidresor till Val d´Isere »

Chamonix, Frankrike

Chamonix är skidorten du ger en etta eller femma i betyg – det är kärlek eller hat. Här finns flera av världens bästa åk. Men eftersom Chamonix rykte lockar duktiga skidåkare från hela världen är det är trångt när snön faller. Det här är orten för duktiga skidåkare som gillar brant offpist. Kör du helst pist bör du åka någon annanstans om du vill få ut det mesta av din skidsemester. I byn finns ett stort utbud av butiker, restauranger, barer och nattklubbar. Bästa afterskin hittar du på Chambre Neuf.

Skidresor till Chamonix »

St Anton, Österrike

Här uppfanns den moderna slalomsvängen, men det känns även som att afterskin uppfanns här. St Anton ligger i Arlberg, ett skidområde som binder ihop flera byar i västra Österrike. Området är mycket snösäkert – här kan du åka kallsnö när det betar kor i backen på andra håll i Alperna. St Anton har 15 mil pist, så här hittar alla något.

Skidresor till St Anton »

Erbjudanden – Skidresor

Sista minuten-resor skidresor:


Skidresor till hela världen