Skidresa alperna med familjen - var?

17 mars 2015 12:08
Visningar: 1096
Hej, vi funderar på vår första skidresa till alperna nästa år. Barnen är då 10 och 12 och är duktiga skidåkare, de tar sig ner i alla pister i de svenska fjällen utan problem. Vi tänker flyga och är nog inne på en paketresa. Österrike eller Italien är det som lockar mest. Vi vill inte behöva transportera oss på plats. Har ni något bra förslag till en familj som är nybörjare på alpresor? :-)
17 mars 2015 14:30
Det finns massor av bra alternativ, både i Österrike och Italien.

Min personliga favorit är Kitzbuhel som är en riktigt stor by eller pytteliten stad. Finns allt du behöver och ändå infinner sig den mysiga bykänslan. Bra restauranger och mysigt folkliv på byn. Bra skidåkning och sedan ett par år tillbaka kan du åka skidor eller lift hela vägen från Hahnenkamm till Pass Thurm.

Du flyger till Munchen och sedan fortsätter du med tåg, transferbuss eller hyrbil. Är man ett par stycken så är nog hyrbil det smidigaste och mes prisvärd. Har tyvärr ingen koll på om det finns färdiga paketresor till Kitzbuhel.

Ganska mycket info här: http://www.kitzbuehel.com/en Österrikes Turistbyrå brukar vara hjälpsamma, så det kan vara värt att kontakta dom.

Detta är mitt tips. Finns säkert massor av andra som har bra tips.
17 mars 2015 15:22
Hejsan!
Ja, det är väl en bra idé att inte behöva transportera sig på plats. Vi har i många år åkt på bussresa till alperna direkt från hemorten, men då har det varit skidbuss på skidorten, ibland funkat bra, ibland varit ganska jobbigt.

De två senaste åren har vi åkt med Northlander till Serre Chevallier och bott på deras hotell som ligger precis vid liften. Kan rekommendera detta varmt om man vill ha ett bra lagom stort skidområde, bo väldigt, väldigt nära liften. Men man får inte ha några större krav på hotellet, det är urgulligt men mycket, mycket enkelt. Dock med kanon service! (vi har som sagt bott där 2 ggr och kan tänka oss fler ggr).

Om man väljer de icke så kända skidorterna tror jag att det är mindre liftköer, man bor närmare skidområdet vilket gör att man får mest skidåkning för pengarna.
Lycka till!
Anette
Av Koalana
20 juli 2015 10:30
Hej,

Jag föreslår att du tar en titt på http://www.slopetrotter.se/destinationer . Det finns massor av olika destinationer att välja bland och jag anser att resebyrån är väldigt pålitlig och bra. Men man kan få perfekt inspiration från Slopetrotter :)

Lycka till!
Av Hkn
20 juli 2015 17:26
Två helt olika svar:

- Champoluc – pyttigt och trivsamt i Italien. Har i flera år varit en favorit bland seriösa skidåkare (ont om partygäng). Del av skidsystemet Monterosa Ski (ihopbyggt med Alagna och Gressoney). Snösäkert? Jovars. Byn är belägen på knappt 1600 meter och ni kan åka på 2700.

- Val d'Isére – galet stort, supereffektivt och med en liten stad i mitten som bonus (många franska skidorter är annars bara en hop hotel, som t ex grannbyn Tignes).
Undantaget köerna på morgonen så känns det sällan trångt. Här finns allt; lättillgänglig offpist i Fornet och Grand Motte (högst uppe i Tignes-systemet), mil efter mil av glidarpist, puckel i Solaise och den galna störtloppspisten Face de Bellevarde. Hyggligt snösäkert med skidåkning upp till 3500 meter.

Nackdelar?
I Val d'Isére är maten ganska dyr, i synnerhet om ni äter i backen.
Champoluc kan kännas lite begränsat om ni är krävande skidåkare (inga svarta pister – tonvikt på rött).

Min favorit är Val d'Isere/Tignes. Har varit där många, många gånger – även i juli då glaciären på Tignes bjudit på Europa bästa sommarskidåkning. Highly recommended, trots att det är 'fel' land för er. :-)

:: hkn ::