Bila i Alperna i sommar - tips?

19 feb. 2017 13:05
Visningar: 8030
Hej!

Jag och sambon planerar att bila i Alperna i juli, ca 2-3 veckor. Vi kommer ha med tält och försöka bo på camping i största möjliga mån, men vill nog även lyxa till det med hotell då och då :)

Vi kommer att hyra bil i München och vår preliminära rutt går via Bad Gastein ner till sydöstra Italien, Gardasjön, in i sydöstra Schweiz och sedan tillbaka till München (gärna via Innsbruck och Neuschwanstein i början eller slutet av resan).

Hur som helst, jag söker tips på fina områden och vägar, naturnära campingar, mindre kända sevärdheter och saker att göra (gärna "off the beaten track")! Vi gillar dagsvandringar, slott, ruiner, adrenalinkickar och vackra naturområden. Vår rutt är inte skriven i sten och vi har inga problem med att ta omvägar för att få vackra vyer och spännande upplevelser!

Alla tips, stora som små, tas tacksamt emot!
1 mars 2017 17:19
Hej där!

Vi erbjuder många resor till Österrike. Här ett utdrag som vi skickade till en av våra resenärer. Det handlar om vad man kan göra i området runt Zell am See.

Aktiviteter
När vädret är fint…
 Sommarskidåkning på glaciären vid Kaprun: http://www.kitzsteinhorn.at/se
 Paragliding (kan bokas direkt i hotellet)
 Klätterparken i Hinterglemm. Som Up-Zone fast mycket större! Den är faktiskt Europa största! https://www.saalbach.com/en/service/infrastructure/high-rope-park_a_1638
 Vandring
 Mountainbike: Cyklar kan hyra i orten
 Bada i sjön vid Zell am See, och det finns mycket mer att göra!
Om vädret skulle bli kass någon dag…
 Besök Europas högsta vattenfall i Krimml (ca 1h bilresa) http://www.wasserfaelle-krimml.at/
 Vandra i ravinen Kitzlochklamm! Där blir man ändå lite blöt…(20m bilresa)
 Besök världens största isgrotta (Eisriesenwelt)! (ca 1h bilresa) http://www.eisriesenwelt.at/en/
 I närheten ligger den maffiga borgen Hohenwerfen! Se rovfågeluppvisningen! http://www.salzburg-burgen.at/en/werfen/erlebnisburg-hohenwerfen/

Jag hoppas att länkarna är klickbara.

Lycka till med planeringen.
Av Desires
1 mars 2017 18:56
Hej!
Vi flög t Munchen, sedan hyrbil.
Bodde på charmigt gammalt hotell i mysig miljö (Böchstein), nära till Bad Gastein, Hofstein, Zell am Zee etc. 1:a gången vi vandrade i dessa områden, f mig blev det inga superansträngande vandringar (det klarar inte jag)! Men det finns många fina vandringar att göra här! Vi fick också tips av en på hotellet om den sagolikt vackra sjön Spiegel See! (anlagd visserligen, men så vacker!) Titta in här får du se o läsa om denna resa //www.desires.se/#post193

Har också bilat vid GARDASJÖN, här kan du se mitt inlägg m många foton o tips //www.desires.se/#post157
Av Lan
1 mars 2017 19:19
Ferrara di Monte Baldo är värt ett besök vid resa runt gardasjön
(gå in på resealbum och klicka vidare )
Av Edinka
1 mars 2017 19:53
Vi var just i Maxyrhofen och åkte skidor. Längre in i dalen ligger Hintertuxglaciären. Den har skidåkning på sommaren också och man kan gå in i glaciären. Hur coolt som helst! Tyckte också att Mayrhofen var en trevlig by!
Av Pelle77
1 mars 2017 20:15
Vi har varit vid Garmisch-Partenkirchen en sommar och tagit liften upp och vandrat, hur fint som helst med alla toppar i närheten. Nu i somras var vi vid Kochel och Herzogstand och gjorde en liknade dagsutflykt, och tog linbanan upp för lite vandring och en god lunch. Rekommenderar bägge ställena för ett "stopp på vägen"
21 juni 2017 05:34
Hej Jenny
Jag å min sambo har nästan lika plan. Hyr bil i München och startar västerut till Interlaken i Schweiz. Vidare till Lago maggiore, Gardasjön och sen vandring vid val gardena. Sen bovec som bas i Slovenien för lite rafting, kajak på soca river m.m

Avslutar i zell am see där vi hyrt hus med några vänner innan vi flyger hem från München igen.

Börjar er resa ta form också?