Sommarsemester i Tyrolen, Innsbruck

13 juni 2015 13:24
Visningar: 1467
Vi har bokat boende i Wenns som ligger i Tyrolen mellan Innsbruck och St Anton. Vi är en familj på 2 vuxna och 2 barn (1,5 år och 15 år). Vi tänker bila ner genom Danmark och Tyskland. Önskar tips på sevärdheter, badplatser, vingårdar och annat matnyttigt för att göra vår resa så bra som det bara går. Gärna tips på övernattningsställe på vägen ner/hem. Vi räknar med 1-2 övernattningar på vägen ner/hem. Vad bör vi tänka på när det gäller själva bilresan? Tullar? Allt är välkommet!
Av Heltren
14 juni 2015 11:39
Hannover
har mest shopping på kortast sträcka i Europa har jag läst nånstans och efter att ha varit där fyra timmar o förflyttat mig 200m så tror jag det stämmer :) pricka in sommarrean så gör ni fynd. Vi bodde på Suit NOVOTEL mitt emot stationen och det är här shoppingen startar. Baksidan av huset har stor affär där vi köpte allt vi behövde för hemresan. Bra komplement till bordershop. Fint zoo som vi tänker besöka nästa gång.

München
var en riktig pärla! NOVOTEL även här. Var där på helgen o hade en cool och härlig utflykt till englisher garten där den grunda floden flyter stilla resp galet häftigt på sina ställen. Bara att sätta sig i och åka valfri sträcka. Längst upp där det var som mest fartfyllt surfade flera vilket var riktigt kul att kolla på. Torget med klockspel vissa tider var kul för barnen. Pinakothek med modern resp gammal konst är värda ett besök efter smak. Vi gillar modern konst.
På gatan där vi bodde köpte vi pizza ur en lucka i väggenrestaurang. Potatispizza! Testa!

Hallein
Saltgruvorna är ett måste! Bodde på Reiterhof där det fanns mycket djur att undersöka och suveränt god mat. Sommarrodel och linbanor. Jättekul!

Trevlig resa!