bila till skirdort med familjen

19 sep. 2016 09:04
Visningar: 3032
Vi är en två familjer som ska bila till Österrike på sportlovet. Vänder mig hit med hopp om tips om bästa skidorten för oss. Vi vill ha ett sammanhängande skidsystem med framför allt röda långa och breda väl pistade backar. Mysiga resturanger i backen med soldäck. En charmig by för afterski och god mat på kvällen. Vår ålder är 12-42, barnen har åkt skidor sedan 4 års ålder, vissa åker skidor andra snowboard. Jag och min man var själva i Champoluc för något år sedan och det var Lovely, men lite väl lugnt för vårat nuvarande sällskap. Men naturen, maten, restaurangerna i backen och backarna var toppen. vi har tänkt på Ischgl men bo i Kappl för att få ner priset, vad tros om det? Är det för mycket party där? Det är Österike som gäller eftersom vi bilar, annars hade jag gärna åkt till Italien.
hoppas på lite tips så vi snart kan boka.
19 sep. 2016 12:06
Jag tänkte direkt på Saalbach, som jag anser är en av Österrikes bästa orter. Ischgl är jättefint, absolut inte mycket party, mer exklusivt även om det givetvis finns nattklubbar.
Jag tycker dock skidsystemet i Saalbach är bättre och det är ju trist att bo i Kappl som ligger en bra bit bort.
19 sep. 2016 14:27
Vad tror ni om Sel am See? Det är ju ett mysigt ställe och så har man tillgång till Kaprunglasiären också.
20 sep. 2016 05:54
Citerat från Lillaannaj:
Vad tror ni om Sel am See? Det är ju ett mysigt ställe och så har man tillgång till Kaprunglasiären också.
Absolut! Också bra val!
20 sep. 2016 07:44
Tack vad kul med svar! Tycker även Saalbach känns som en bra skidort för oss. Men att bo i byn i Saalbach eller Ischgl v. 8 blir väldigt kostsamt, (om jag kollar på lägenheter på booking, homeaway mm) bor därför gärna lite utanför. Man kan ju åka in med buss eller taxi till byn för kvällsmys. I Zell am see var jag som ung och minns byn som mysig. Stort tack för engagemanget, det är värdefullt. Hoppas på fler tips och tankar.
20 sep. 2016 09:28
Citerat från Solsken73:
Vi är en två familjer som ska bila till Österrike på sportlovet. Vänder mig hit med hopp om tips om bästa skidorten för oss. Vi vill ha ett sammanhängande skidsystem med framför allt röda långa och breda väl pistade backar. Mysiga resturanger i backen med soldäck. En charmig by för afterski och god mat på kvällen. Vår ålder är 12-42, barnen har åkt skidor sedan 4 års ålder, vissa åker skidor andra snowboard. ? Det är Österike som gäller eftersom vi bilar, annars hade jag gärna åkt till Italien.
hoppas på lite tips så vi snart kan boka.
Till Saalbach är det 120 mil, från Malmö, enligt google.maps, samma avstånd till Zell am See medan det är ca 130 mil.till Val Gardena. Dock är det motorväg nästan hela vägen till Italien. Ska man till Zell är det nästan 10 mil på småvägar. Tidsmässigt spelar det nog ingen större roll. Har inte varit i Saalbach men väl i Zell samt Val Gardena (Canazei). Då era barn verkar vara vana skidåkare hade itt val varit ganska ganska klart: ITALIEN :) .
Ni kommer dessutom ha hela Dolomiterna till ert förfogande med åkhöjder på upp till 3 250 meter. Zells högsta punkt är väl 2 000 meter, Kaprun.ej medräknat.