Roadtrip neråt Tyskland, Tjeckien, alperna?

10 juli 2017 23:32
Visningar: 744
Hej! Mina planer för sommaren har skiftat allteftersom, först tänkte jag Makedonien. Sen Slovenien och Kroatien. Har fyra veckors semester, men vill inte stressa ihjäl mig heller så jag tänkte om igen. Nu är planen lite mer ödmjukt Tyskland (eller Polen), bila ner, kanske till Sachsiska Schweiz som jag läst tips om här. Kanske södra Tyskland, som Schwarzwald. Tyvärr har jag haft så tokfullt med jobbet att jag inte hunnit lägga upp en rutt. Tanken nu är dock att kanske bara åka två-tre veckor.

Fråga: 1) Går det att undvika autobahn och jättestora vägar? Gillar mycket mer att åka landsväg, dessutom är jag en harig bilförare, hatar att åka i ton med trafik där alla swishar förbi.

Fråga 2) Har valt en dålig årstid så sätt att Europa har semester. Bör man undvika biltäta Tyskland helt då? Hatar knökmycket biltrafik (jag vet, borde tänkt till på årstiden när jag la semestern i vintras ;)

Fråga 3) Är det ens rimligt att tro man hinner ner till Österrike, kan tänka mig det tar längre tid. Åker själv, alltså ingen avbytare.

Fråga 4) Är det svårt att hitta campingplatser att tälta på? Sova i bil längs vägar vet jag är olagligt/olämpligt.

Fråga 5) Vill gärna hitta fin natur med böljande landskap/berg, unika intryck och kanske lite lättsam vandring

Fråga 6) Hade tänkt köpa gps pga obefintligt lokalsinne, men finns det vettig offline app i mobilen istället?

Tacksam för tips!! :)
30 apr. 2018 12:45
Jag och min sambo inreder våran Toyota inför bilsemestrarna. Allt är minimalt och välplanerat. Litet kylskåp, trangiakök, en dator för musik och film. Ett ”silveröverdrag” som vi sätter på över bilen. Tempurmadrass, vanliga kuddar och täcke.

I Berlin kan man ställa bilen på gratisgator, lugna platser i bostadsområden etc. Inga problem, dock några förvånande leende ansikten. Från Berlin till Prag är det ca 30 mil, via Dresden. De avgiftsbelagda motorvägarna har vi undvikit. Men Autobahn som inte kostar finns också. Folk kör ju 160, men trafiken är smidig och den då, som bara vill köra 110 gör det. Sovplatser längs motorvägarna har aldrig varit problem. Stora dygnetrunt öppna bensinmackar. Där sover ju lastbilschaffisar, och husbilsfolk som är på väg.

Vi körde småvägar i Tjeckien. Så vackra, slingrande landskap!
I Prag parkerade vi bilen i ett studentområde vid Olympiastadion. Inga problem.

I Salzburg utanför en skola...
Däremot tog vi in på ett olika hostel i tex Budapest, Strasbourg. Man får känna in stämningen...

Förra sommaren hamnade vi i Schwarzwald. Det ingick inte i planen, men så otroligt vackert och lugnt! Jättefina vandringsleder med vattenfall längs vägen. Små städer och välbehövliga sjöar här och var. Så plötsligt kom vi på att vi måste till Rostock för att inte missa färjan! Vi tog två bildagar på oss för att slippa stressa. Men det går att sträckköra.

Hoppas du får lite inspiration.
Cecilia