Korsa alperna med husvagn

Av Svea80
28 mars 2016 22:23
Visningar: 4868
Hej!

Vi ska åka på långsemester med husvagn i sommar och tittar nu på hur vi smidigast ska ta oss mellan Schweiz och Italien.

Någon här som har erfarenhet?

Andra matnyttiga trevligheter tas också gärna emot! Vi ska åka Sverige - Tyskland - Schweiz - Frankrike - Italien - Schweiz - Tyskland - (om vi orkar Holland) - hem

Tack!!
Av Trea
2 apr. 2016 20:08
Vi har inte rest med husvagn, men däremot har vi rest ner i Europa med husbil flera gånger. Vi har alltid åkt Österrike - Italien, via Brennerpasset. Visst har vi tips, men det är svårt att veta vad ni önskar exakt... Vi har samlat en hel del info på vår blogg.

Här finns restips land för land:
http://www.freedomtravel.se/restips/

Här finns ställplatser och campingar:
http://www.freedomtravel.se/stallplatser/

Här finns en gratis e-bok med packlista:
http://www.freedomtravel.se/om-oss/packa-husbilen-for-europaresan/
Av Soffe11
2 apr. 2016 20:41
Ett tips när det gäller säkerheten är att undvika att övernatta på Autohof vid de stora städerna i Tyskland och försök isf ta det vid någon mindre stad eller vik av några km från autobahn.

Vi var själva iväg tio veckor för ett par år sedan och körde Tyskland,Tjeckien, Österrike, Slovenien, Bosnien-Herzegovina, Kroatien, Italien och sedan tillbaks hem via Österrike och Tyskland.
(Husvagnen, som var ett år gammal blev på hemvägen totalförstörd i en enorm hagelstorm i Hanover och blev inlöst av försäkringsbolaget när vi kom hem).

Om ni tänker åka i slutet av Juli/Augusti kan ni behöva boka plats på campingarna söderöver för att vara säkra på att rymmas. (Då är många nere i europa på sina semestrar).
Tänker ni besöka Gardasjön (som verkligen rekommenderas) så bör ni boka i förväg oavsett när ni tänkte åka dit.
Se till att växla lite Euro så ni har till att betala motorvägsavgifterna då det inte funkar med kort överallt......talar av egen erfarenhet där......
Kom ihåg att ta med passen även om ni åker i Schengenländer.

Som sagt, ställ specifika frågor så kan vi svara.
Av Katrinl
2 apr. 2016 22:05
Vi har åkt med husvagn ner till Kroatien, Italien och Frankrike vid ett antal somrar minst 3-4 veckor varje gång. Förra året Kroatien kombinerat med Salzburg. Vi har inte kombinerat Frankrike och Italien på samma resa däremot har vi kombinerat Kroatien och Italien. Fantastiskt sätt att resa, särskilt med familj.
Hur länge ska ni vara iväg? Vad tycker ni om att göra?
Av Svea80
4 apr. 2016 20:17
Hej!

Jättetacksam för att ni tar er tid :) Det var en mycket bra blogg ni har "Trea".

Min egentliga fråga var just hur man passerar alperna på lindrigaste sätt (lindrigast vad gäller tunnlar och höga höjder)?

Men då ska jag beskriva mer om vad/när så kanske ni har flera tips :)

Vi har två barn 3.5 år och 9 månader. Har tältat förrut (som längst norra Tyskland) men aldrig kört med husvagn. Vi åker 3 maj och måste vara tillbaka hemma igen slutet aug (även om vi tänker att vi är hemma slutet juli för att slippa värsta värmen/trafiken).

Planen är att åka utanför autobahn och ta det lugnt. Vägen ner tänkte vi skulle gå via Annecy ner till Lecaute. Planerar att stanna flera gånger på vägen men har inte bestämt exakt var. Sen följa medelhavet till Genova där vi åker norrut till Comosjön och sen passera alperna och hem. Eventuellt åker vi till garda också beroende på tid.

Vi vill kitesurfa och umgås i fina miljöer mer krav än så har vi nog inte. Allt som är mysigt, fint och bra för barn. Älskade att tälta och seglar annars så tror/hoppas vi kommer gilla livet med husvagn.

Tacksam även, som ni förstår, för praktiska tips gällande husvagnslivet. Förstår att det finns en uppsjö så förväntar mig inget men om det är något ni tänker på..

Tack!!!
Av Trea
5 apr. 2016 22:44
Brennerpasset är en smidig och "lindrig" passage. Om ni tänker förflytta er och bo på olika campingar skulle jag skaffa ACSI rabattkort. Det kan inte användas under högsäsong, men funkar under maj och juni och ger betydligt billigare pris på campingar. I slutet av juli och augusti är det högsäsong och då blir allt dyrare samt mer fullbelagt. Vi har aldrig bokat campingar ändå, men man kan råka ut för att det är fullt på populära ställen.
16 jan. 2018 21:03
Hej!
Kanske gammal tråd.... men nyfiken om det blev genom Schweiz? Åkt med husvagn 2 år till Italien men då kört via Österrike.. Nu vill vi prova en ny väg och land på vägen..