Tips ang. bilsemester till Italien

26 juni 2017 14:47
Visningar: 1000
Hej!

Jag och min flickvän funderar på att bila ner till Italien v. 30. Vi har en vecka på oss innan vi måste hämta alla barnen igen. Är en vecka på tok för lite? Tanken är isf att ta nattfärjan från Trelleborg till Tyskland och starta resan därifrån. Vi tänker försöka köra i ett sträck ner till Österrike och alperna via München. Eventuellt övernatta runt Innsbruck för att sedan njuta av bergspasset ner till Gardasjön dagen efter. Eller hinner vi dit samma dag? Eftersom vi gärna vill köra runt lite så tänker vi bo på olika ställen. det får gärna vara enklare och billigare boenden. Har ni tips? Vad bör vi tänka på och vad måste vi hinna se innan vi drar hemåt igen? Samtidigt som vi vill försöka se så mycket som möjligt vill vi även kunna hinna njuta av sol, bad och värme. Är detta en realistisk plan eller krävs det minst en vecka till?
Våra planer än så länge är att se Gardasjön, Amalfikusten, kanske nån större stad typ Milano, men sen vill jag även en sväng inom Monaco (ja jag är biltokig och vill köra ett varv på F1-banan).

Är tacksam för ALLA möjliga tips om hur vi kan planera vår resa på bästa möjliga vis. Hjälp att planera rutten kan också vara av värde.
Av Birgere
26 juni 2017 16:35
nä..det blir inget bra av den resan.
Lägg på en, helst två veckor.

Alternativet är ju att flyga ner o hyra bil, välj då antingen mellersta Italien inkl Amalfikusten o Rom eller Norra Italien inkl Garda, Milano, Verona, Comosjön, Venedig.

Även dessa alternativ är väldigt intensiva.
Av Zoega
27 juni 2017 14:17
Vi funderar faktiskt på ungefär samma resa fast med mc istället för bil.
Inga planer på några storstäder utan bara på landet. Och vi funderar om det räcker med 3 veckor eller om vi ska sikta på 4 veckor direkt. Ska ni hinna med alla planerna på bara en vecka då blir det som Birgere skriver, det blir ingen bra resa.

Allting går ju men det blir hetsigt på riktigt.

Med bara en vecka på mig skulle jag flugit till Napoli, hyrt en bil och puttrat runt längs Amalfi, Pompei, vesuvio och naturligtvis storstaden Napoli.
Av Trea
29 juni 2017 22:22
Personligen skulle jag inte välja att resa så långt på så kort tid. Det blir ju väldigt mycket tid i bilen... Jag skulle resa till Polens riviera istället! (Naturligtvis inte lika solsäkert, men om det är fint väder är det grymt fint.) Läs mer här: http://www.freedomtravel.se/2016/07/sopot-vid-polens-riviera/
2 juli 2017 23:03 (redigerad)
Håller med de andra. En vecka är alldeles för lite om ni ska bila ner. Satsa istället på flyg och hyrbil t.ex till Amalfikusten. Man kan flyga antingen till Rom eller Neapel. Lättast är det att hitta flygbiljetter till Rom. Sen är det bara att tuta och köra därifrån. 😉