Bila Italien - förslag på rutt och stopp: verona, Garda, Ligurien, Florens och Umbrien

Av N_eva
9 feb. 2019 23:27
Visningar: 686
Hejsan!
Jag, min sambo och våra tre barn (5,3 och 6 månader gamla) planerar att bila runt i Italien i Maj/Juni - 3 veckor.

Av praktiska skäl vill vi ha med vår bil hemifrån (stor nog att rymma hela familjen och vårt bagage). Tanken är att ta biltåget dit och hem - Hamburg - Verona. Vi skulle uppskatta lite hjälp och förslag på byar/platser/agriturismos att besöka.

Följande finns med på förslagslistan:
Gardasjön. B&B eller Agriturismo - kom gärna med tips!
Ligurien: Lerici eller Portovenere med besök till bla Cinque Terra. Hyra lägenhet AirBnB
Toscana: San gimignano eller Volterra - ev besök i Florens. Hyra lägenhet eller Agriturismo. Kom gärna med tips!
Umbrien: Orvieto. Agriturismo. Kom gärna med tips!

Vi behöver hitta en rutt som börjar och slutar kring Verona och vill gärna övernatta i närheten av Verona både när vi kommit till Verona med biltåget och precis innan vi ska åka hem.

Eftersom vi har små barn föredrar vi färre stopp med fler nätter på varje stopp - och att man sedan kan göra utflykter i närområdet. Vi väljer gärna det lilla och äkta framför det turistiska.

Hur skulle ni lagt upp rutten? Verona - Umbrien -Toscana - Ligurien- Garda - Verona eller Verona - Garda - Ligurien - Toscana - Umbrien - Verona?
Är det rimligt att besöka alla dessa platser på 3 veckor?

Vilka trevliga stopp kan man göra mellan ex Orvieto och Verona? Att köra hela sträckan känns lite väl utmanande med barn. Målet är att varje sträcka ska ta max 2 timmar - helst 1,5.

Har ni några mysiga Agriturismos eller B&B att rekommendera? Som lite större familj är det perfekt att hyra lägenhet på Agriturismo och ändå ha möjlighet att få lagad frukost och middag.

Tacksam för alla förslag!
10 feb. 2019 22:23
Hej!
Gardasjön är sååå fint! Vi har varit där flera gånger och hittat ett smultronställe att bo på. Läs mer på evas-restips.se
Med vänlig hälsning,
Eva
Av N_eva
17 feb. 2019 19:08
Vilket toppentips! Tack!