Vågar inte hyra bil på Sardinien

21 juni 2015 15:00
Visningar: 3554
Hej,

Jag och tjejen är på Sardinien under 10dgr i Juli och kommer mest vistas på östra sidan dvs Olbia trakterna och ner mot Cala Gonone.

Första tanken var att hyra bil i några dgr men efter att ha läst ett 20-tal trådar om diverse scams och andra dåliga upplevelser med Sardiniens car rentals som sjukt många har varit med om så känner jag mig stressad över att behöva oroa mig i onödan om biluthyrningsföretaget kommer att "hitta på" en skada på 1 millimeter under stötfångaren vid återlämning :(

Vad finns det för alternativ med transportmedel som kan vara lämpligt runt Olbia trakterna ? typ....scooter (kanske samma scam där), cykel, buss....

Någon vänlig Sardinien expert som kan komma med tips ? :)
22 juni 2015 08:18
Har du inte hittat trådar om att det funkat bra också?
Av E_a_
29 juni 2015 21:11
Hej!
Har precis varit i Sardinien i 2 veckor, kom hem igår. Hyrde bil genom Sicily by car under hela vistelsen och har haft en mkt bra upplevelse. Har rispat bilen något, men eftersom vi har fixat försäkring innan så var det inga problem, gick på 30 euro.

Har varit i Cala Gonone, bott i Dorgali, bilat runt! Man ser ingenting utan en bil, och har man en bil så öppnas nästintill oändliga möjligheter.

Har även bott i San Teodoro, Cinta stranden rekommenderas varmt! Har varit med bilden på Caprera och Maddalena, över Costa Smeralda etc... Annars är det är mkt lugn trafik på Sardinien och vi har ej haft några problem. Om du vill veta mer, är det bara att fråga. Ha en underbar tid på Sardinien!
30 juni 2015 14:28
Hej,

Tack för alla tips och råd som kommer :)

Vi ska vara där I 9 nätter och anländer först Alghero där vi tänkte stanna i 2 nätter. Från Alghero är planen vi tar oss vidare till Olbia trakten och stanna i typ 2 nätter, kanske nära San Teodoro vi har inte bestämt oss än. Sist tar vi oss ner till Cala Gonone och stannar 4-5 nätter för att besöka bl a. Cala Luna, Cala Goloritze, Grotte Del blu Marino.

Vi vill väldigt gärna hyra någon bil i alla fall i Alghero och möjligvis Olbia (4 dygn) men när vi väl anländer i Cala Gonone så behövs nog ingen bil för man tar väl sig "bäst" runt med motorbåt där.

Jag ska definitivt kolla upp Sicily by car :)

@E_a_Var det bara i San Teodoro som du hade bott runt Olbiatrakten ?