Sardinien-Castelsardo

Av Quincy1
29 juni 2013 13:05
Visningar: 4266
Hej
Skulle vilja ha lite tips och råd när det gäller Sardinien.
Har letat runt lite på nätet och kollat på tv (program om Sardinien)
och fastnat för den nordvästra delen, Castelsardo med omnejd.
Är det någon som har varit där och har några åsikter?Är inte så intresserad
av det alltför "turistiska"
Däremot verkar det vara svårt att ta sig till och från flygplatsen utan hyrbil. Vi är inte så intresserade att köra bil i Italien pga trafiken. (Vi var i Sorrento och Amalfi i fjol, de körde rätt häftigt, milt uttryckt)
Susanne
Av Desires
29 juni 2013 13:21
Hej!
Vi var i Sardinien för ett par år sedan, bilade runt där första veckan - helt utan problem! Tror ej du ska jämföra med att köra bil i Sorrento och Amalfi (där är det otroligt mycket bilar på vägarna...värsta platserna i hela Italien att köra bil i kan jag tycka....)

Vi var chockade och lättade över hur lite folk det var på vägarna på Sardinien - i juli månad -, ibland var vi nästan ensamma på vägarna, mycket konstigt tyckte vi, så det var väldigt lätt att ta sig fram med hyrbil - allra helst där uppe i de norra/nordvästra delarna av Sardinien! Den ENDA vägdelen som var väldigt trafikerad var vägen fram till Stintino, där var det horder av turister som ville se den läckra turkosa stranden La Pelosa.
Men det finns så många fantastiskt fina stränder överallt på Sardinien!

Castelsardo är en jättemysig ort att bo i, och inte alls turistigt, tyckte det var väldigt trevligt där! Vi bodde i en privat lägenhet i den lilla byn Lu Bagnu, så vi tog oss in till Castelsardo för att äta middag o dyl genom att ta lokalbussarna, det gick utmärkt. Men det finns förstås boende mitt inne i Castelsardo också, om man föredrar det. Castelsardo är en genuin by med en borg uppe på toppen. Om man inte vill äta inne i byn Castelsardo, så ta er upp till denna borg (går bussar dit), där uppe finns trånga små gränder med flera jättemysiga små restauranger och cafeer, det var där de allra mysigaste tavernorna låg!

Jag längtar tillbaka till Sardinien när jag skriver om det här, det är verkligen en fantastisk fin ö! Men jag föreslår att ni alla fall hyr bil där, annars får ni inte se de allra vackraste delarna av ön, byarna, stränderna.

Många foton och mer Sardinien-tips hittar du här http://www.desires.se/#post36
Av Quincy1
29 juni 2013 14:13
Hej
Tack för all info du skriver. Kanske får omvärdera vår tveksamhet inför bilkörning i Italien;)
Susanne
4 juli 2013 13:07
Hej,

det finns inga problem att köra bilen i Sardinien! Trafiken är inte likadan i städerna i södra Italien!
Du kan flyga low cost till Alghero med Ryanair eller med Norwegian till Olbia.
Castelsardo är också jättefin.

Om du vill ha tips om en rundresa...låt mig veta!
Jag kommer från Sardinien (Cagliari) och jobbar om det ;)

Hälsningar!