Maddalena skärgården , Sardinien

Av Rositsa
1 aug. 2012 10:43
Visningar: 1674
hej!
Åker tll Sardinien imorgon och stannar där en vecka i Castelsardo. Vi har bil så vi tänkte åka runt en del. Det jag undrar är om Maddalena skärgården är värd ett besök, det tar ju en hel dag att ta sig dit och jag vill verkligen inte slösa bort tid då det finns mycket annat att se.
Är i så fall östkusten /cala Goloritze ett bättre alternativ?
Av Desires
1 aug. 2012 12:26
Vad mysigt! Vi bilade i detta område för några år sedan, bodde i närheten av Castelsardo (Lu Bagnu) några dagar också. Castelsardo är en mysig liten ort, men vi höll på att missa de charmigaste gränderna som inte är nere i stan utan uppe vid borgen. Åk upp dit och njut av utsikten och de trånga små gränderna i den lilla gamla stan. Det var där uppe de mysigaste restaurangerna och kaféerna låg.

Har ej sett Maddalena skärgård men kan tycka att det kanske blir för långt när ni bara har en vecka på er.
Däremot kan jag rekommendera ett besök i Santa Teresa, jättegullig stad! Kanske även ni kan besöka den lilla orten Bosa som ligger bara några mil från Alghero. Den världberömda stranden La Pelosa (i Stintino) som verkligen har KNALLTURKOST vatten kanske ni också ska titta på - mängder med folk där, men ändå sevärt tycker jag. Åk dit en vardag så kanske det är lite färre folk.

Jag har skrivit en reseberättelse om Sardinien m massor av foton o tips här
http://www.desires.se/#post36