Sardinien?

24 feb. 2011 20:18
Visningar: 15749
Någon som varit i Sardinien? Funderar på att åka dit och har en fråga angående kostnader vad det gäller dryck och mat. Är det mycket dyrt där?

Jag har varit i Grekland och tyckte att det var helt okej priser där, vet någon om det är liknande priser eller mycket dyrare på Sardinien?
Några utflykter som är värda att upptäcka?
Av Desires
24 feb. 2011 21:53
Var på Sardinien för ett par år sedan, tyckte det var lite dyrare på Sardinien, särskilt i de större städerna som Alghero t ex. Där lägger de nog på en del på restaurangpriserna under turistmånaderna (det nämnde även en svensk/italienare för oss där), I småbyarna och mindre städer var det lite billigare.

Vi startade i Castelsardo (mysig mindre stad med den äldsta finaste stadsdelen uppe vid borgen).
Bilade därifrån på dagarna, bl a till kanonfina sandstränder - nästan folktomma - i den nordvästra delen.
Var även uppe vid den nordligaste kusten o upplevde flera pittoreska små byar (där vår favorit blev Santa Teresa - jättemysig by, där hade vi gärna stannat ngt dygn!) och den nordöstra delen med den sköna skärgården vid Smeralda nationalpark - vackert!
Bodde nära gamla stan i Alghero sista veckan, trevlig stad men mycket turister där i juli. Tog bussen ifrån Alghero o åkte till den söta staden Bosa en dag och där var det betydligt billigare med restaurangbesök mm, dessutom oftast trevligare att slå sig ned på en liten taverna mitt inne i en liten by tycker jag..
Sardinien är en jättefin ö att besöka! Här foton o mer tips http://www.desires.se/#post36
25 feb. 2011 18:43
Hej!

Var på Sardinien i 14 dagar förra sommaren, helt fantastiskt.
Bodde i Alghero bo ett hotell som hette San Marco det låg nästan på stranden, stranden var väl skött och vattnet klart. På kvällarna promenerade vi till Gamla staden som var helt otroligt vacker, där kunde man flanera omkring i timmar.

Pris läget var ngt billigare än hemma, varorna på supermarket låg klart under våra priser i Sverige.

Vi hyrde bil och åkte runt en dag, Besökte Stintino stranden en sagolik vacker strand, ungefär 50 minuters bilresa från Alhgero gjorde även ett besök på Neptunus grottorna som ligger en liten bit utanför Alghero.
Capo Caccia är höga kalkstensklippor (168m) ligger också norr om är klart en sevärdhet.

Att flyga med Ryanair är ett bra alternativ, väl framme tar man en taxi ner till Alghero 15 min, kostnad 200 kr, sedan är det bara att njuta av vistelsen!
28 feb. 2011 22:37
Hej Jennie, jag åkte till Algerho i oktober och blev förälskad i denna pittoreska lilla stad! Jag älskar alla ställen i Italien jag har besökt men Alghero och Sardinien är väldigt speciella. Folk är väldigt vänliga och hjälpsamma. Så mycket tyckte vi om Alghero att vi åker tillbaka nu i april. Jag ser verkligen fram emot det! :)

Angående priser på mat och dryck tyckte jag att det är mer prisvärt än Sverige men kanske lite dyrare än i Grekland, beroende på var i Grekland du har varit. Visst finns det restauranger som är lite mer lyxigare och därför dyrare, men de som vi åt på var som sagt, väldigt prisvärt. Min favorit när det gäller pasta var Al Vecchio Mulino som ligger mitt i 'centro storico' (gamlastan) . Deras husets pasta var fantastisk och deras pizzor var också jättegoda. Glass på Sardinien var absolut drömlik. :)

Jag tror att en vanlig pizza på en restaurang kostar mellan 6-8 euro beroende på sorten. Pasta var
Pasta kostade mellan 6 - 10 euro, också beroende på sorten och storlek. Man kan få en liter husets vin för typ 8 euro. En espresso på ett café eller bar kostar mindre än 1 euro och en öl kostar runt 4 euro. Om ni dricker öl så måste ni testa Sardiniens egna öl Ichnusa, det blev en favorit. ;) Testar också viner som heter Cannonau di Sardegna, de brukar vara väldigt goda. Vi köpte med oss några flaskor och hittade en av dem på Systemet för mer än tredubbla priset!

Jag skulle rekommendera att ni bor i en lägenhet och helst i 'centro storico'. Jag kan ärligt säga att det inte var någonting på min första resa till Sardinien som gjorde mig besviken.