Sardinien i juni

Av Ambizz
22 mars 2016 22:41
Visningar: 1202
Hej

Vi åker till Sardinien i början av juni och kommer bo vad jag tror är ganska centralt i Alghero ngt kvarter från början av Lidostranden. Vi är två vuxna och ett barn på 4 år. Vi vill gärna få tips på bra restauranger och även vad man inte ska missa. Hyra bil? Åka buss eller tåg? Vi tycker om att se oss omkring.
Av Helling
23 mars 2016 21:21
Hej, jag bodde i Alghero förra sommaren!
Mina tips är: Restaurangen pasta&co inne i stan (beställ deras ravioli, bästa jag någonsin ätit), sen kan ni svänga in på nästan vilken restaurang och beställa en 1 meters pizza(!) eller en halv meter, som man får välja olika toppings (balsamico är min favorit).

Jag rekommenderar att hyra bil då varken bussarna eller tågen är tillförlitliga (italienarna håller inte tider), samt de går inte till alla ställen. Men tänk på att ta med er mynt till parkeringsautomaterna, ett annat tips är att kolla på parkeringsrutorna: vita = gratis parkering/obegränsat, blå = betala, gul = du får inte stå där.

Stranden Le Pelosa, 1 timmes körning men en väldigt fin och långgrund strand. Passa även på att ta kustvägen ner till Bosa (ungefär 1 timme), staden med färgglada husen (googla så ser ni vad jag menar). Något som Alghero är väldigt känd för är the sleeping giant, det är kusten som bildar en sovande jätte man kan se från Alghero. Man kan även åka ut dit och gå in i grotto di nettuno och få en guidad tur, väldigt fint! Rekommenderar dock att ta båtvägen dit om ni har en 4 åring då trapporna ner är bland det jobbigaste jag gjort.

Sen tycker jag att ni ska ta en dag/halvdag och åka på en båtutflykt, det finns massor av olika alternativ nere vid muren i hamnen, de brukar vara ett bra pris och man får åka till fina badplatser och liknande.

Grannstäderna: Porto Torres: en död stad, finns nästan inget där. Sassari: lite storstadskänsla, finns en del gallerior & shopping.

Om ni vill åka längre ligger La Maddalena öarna på andra kusten, man kan ta bilen över med båt, väldigt fint!

Om ni vill se Frankrike över en dag så går det turer till franska corsica och staden bonifacio, är en heldagsutflykt.

Det är det jag kan komma på nu :)
Hoppas ni får en fantastisk semester!
Av Desires
23 mars 2016 23:11
Alghero i juni blir nog perfekt, betydligt färre turister och mysigare! Men det är en stor ö, så det kanske räcker att upptäcka nordvästra delen. BYAR vi gillade där var t ex Bosa, Castelsardo + Santa Teresa.
Visst kan ni ta en dagstur till Korsika (utgår från Santa Teresa), men Korsika är så otroligt fint så den ön tycker jag ni ska spendera längre tid på - en annan semester kanske....Det finns så mycket att göra o uppleva på vackra Sardinien också!

STRÄNDER
4-åringen kommer nog att uppskatta de fina sandstränderna som finns på denna ö! Lidostranden är bra, men vi tyckte den var finast vid Maria Pia! Ni kan åka lokalbussar till både denna och till stränder som ligger mer utanför Alghero, t ex Spiaggia Bombarde och Lazzaretto. Bussarna är inte tillförlitliga vad gäller exakta tider, men brukar funka för det mesta. Även den kända stranden la Pelosa i Stintino är ju sevärd med dess sköna knallturkosa vatten, och i juni är det säkert mindre folk där också!

RESTAURANGER
Vi blev besvikna på en del av restaurangerna där, men Pizzeria Dona Isabel (via mazzini 59) ska vara väldigt bra, där serveras vällagad närproducerad mat samt många olika pizzor.
Trattoria Cavour (Via Cavour, 110) har inte så många sittplatser utomhus, kanske därför de stora turisthorderna inte hittar hit. Cavour är en superb liten restaurang inne i en gränd, som erbjuder jättegod traditionell mat - i en familjeägd restaurang. Bokning i förväg rekommenderas här!

Det var väldigt lätt att köra på Sardinien, inte så mycket trafik så det kändes lugnt (trots att vi var där i juli),
Men från Alghero till Bosa tog vi bussen (hade ej bil sista dagarna)
Mer FOTON o TIPS här http://www.desires.se/#post36