Sardinien eller sicilien?

Av Emmagz
6 maj 2013 21:47
Visningar: 6932
Hej! Jag och min pojkvän planerar att åka till Italien i sommar. Men vi har lite svårt att välja mellan Sardinien eller Sicilien! Vilken ö skulle ni tipsa om? och vart på ön ska man bo? :)

Vi är ute efter sol och bad, men vi vill samtidigt ha nära till nöje, kunna strosa runt i en stad, kolla sevärdheter. Vad ska vi välja? :)
7 maj 2013 08:47
Jag är väl inte rätt person att svara på det här eftersom jag inte varit på någon av de öarna. Vill däremot väldigt gärna till Sardinien för stränderna där verkar superfina. Har fått intycket att Sicilien har intressantare kulturella sevärdheter, och fina gamla städer. Och vulkanen Etna såklart.

Så gillar du vackra stränder talar det väl för Sardinien och är kulturlivet viktigare säger jag Sicilien.
Beträffande nöje håller jag mig från diskussionen.

Men det blir intressant att läsa vad ni som HAR varit där har att säga!
Av Jica
7 maj 2013 10:06
Jag åker dit om 2 veckor sen kan jag skriva ett omdöme:) Till Sardinien alltså.
Av Emmagz
7 maj 2013 10:29
Ser fram emot omdömet! :) Vart på Sardinien ska du bo?

Vi vill gärna få det så billigt som möjligt, men eftersom det är högsäsong när vi ska åka verkar det vara svårt att få ned priserna! Så tips om billiga boenden tas gärna emot! :)
7 maj 2013 11:04
Jag har bara varit på Sardinien, men har å andra sidan varit där 3 gånger. Det är nog ett av mina absoluta favoritresmål. Långgrunda stränder med oerhört finkorning vit sand. Maten här helt suverän och Alghero dit Fritidsresor åker är en lagom stor by för att inte bli stökig eller pluttig. Ett helt suveränt semestermål med andra ord.
Av Emmagz
7 maj 2013 11:31
Vad härligt! Just nu lutar det mer åt sardinien. Hur mycket kan man räkna med att spendera under en vecka i sardinien?
Av Desires
7 maj 2013 19:16
Hej!
Jag har varit på båda dessa öar och de är verkligen sevärda och vackra!

Men om du väljer Sicilien kan jag rekommendera orten Cefalu som är en mysig stad som känns genuint italiensk, bo mitt i stan där i så fall. Intill gamla stan finns en strand som tyvärr är mycket välbesökt under högsommaren. Några sevärdheter: Nationalparken Madonie, Etna, Taormina, medeltidsstaden Erice, och den vackra Eoliska övärlden.
Att bo i lägenhet är oftast både trevligare och billigare. Här kan ni hitta både lägenheter, villor, B&B och hotell i Cefalu http://www.cefalu.travel/index.php?lang=sv&gclid=CI-s__z47bACFe0tmAodckqvtg. En annan förmedling som hyr ut lägenheter är http://www.cefalu.it.
Mina foton o tips från denna resa på Sicilien: http://www.desires.se/#post90

Sardinien bilade vi runt på i ett par veckor och tyckte denna ö var väldigt vacker! Men ön är stor och vi var mest i den nordvästra delen. Det förvånande var också att det var så lite trafik där mitt i juli, vilket förstås var skönt. Flera vackra milslånga sandstränder hittar du här, en del nästan folkttomma (fastän vi var där i juli). Många pittoreska byar i vackra omgivningar upplevde vi på denna ö, t ex Castelsardo, Bosa, Santa Teresa. Även Algheros gamla stadsdel är jättemysig, men FÖR mycket turister där i juli/augusti. Även betydligt dyrare i Alghero än i de små orterna.
Foton o mer tips här: http://www.desires.se/#post36
Av Emmagz
7 maj 2013 23:28
Väldigt intressant läsning. Hur mycket skulle du säga att ni spenderade på en vecka i sardinen respektive sicilien? :)
Av Annl
8 maj 2013 16:24
Jag har varit på Sicilien och det är en fantastiskt spännande ö som verkligen kan rekommenderas och Cefalu är en fin liten ort.

Jag skulle inte välja att bo i Taormina eftersom det är så mycket turister där (och detsamma gäller Naxos).

Desires har redan skrivit om roliga saker att göra - och jag kan bara instämma.
Av Theelf
8 maj 2013 18:13
Jag flikar in med en vurm för nordvästra Sicilien.

För det första: den medeltida staden Erice. Ord kan inte beskriva mitt första intryck av stället. Stan ligger på en 800 meter hög kulle som reser sig rakt upp väldigt nära Trapani. Vi kom dit sent en regnig septemberkväll då Erice låg insvept i dimma och dis. Lyckades hitta en fantastisk restaurang där vi tillbringade åtskilliga timmar att äta och dricka lokalt vin.

För det andra: Castellammare del Golfo. Inte turistigt. Inte insmickrande. Bara väldigt italienskt och genuint. Några riktigt bra restauranger (där det inte är tal om några turistmenyer). Vi åt en femrätters middag och drack vin för 900 kr. Strax öster om stan breder långa sandstränder ut sig. Och öster om stan hittar man naturreservatet Zingaro med små vackra stränder insprängda bland klipporna. Strax intill ligger den magiskt vackra byn Scopello. Även här finns flera riktigt trevliga restauranger. Många gillar att stanna till vid den gamla fiskehamnen och fabriken Tonnara di Scopello. Googla det så förstår ni varför. Kristallklart vatten. Min fru fick tvinga mig upp mig ur vattnet.

Hälsar,

TheElf
Av Desires
8 maj 2013 21:25
Citerat från emmagz:
Väldigt intressant läsning. Hur mycket skulle du säga att ni spenderade på en vecka i sardinen respektive sicilien? :)
Hej igen!
Nästan omöjligt för mig att ge en korrekt prisbild o jämförelse. Det var 10 år sedan vi var på Sicilien och bara några år sedan på Sardinien. Dessutom beror det ju mest på HUR man lever utomlands, det är ju så olika för alla, beroende på vad man gör där, och vilka restauranger, orter och sevärdheter man besöker. Kan bara säga att vad gäller Sicilien så kändes det som om de hade relativt bra priser i Cefalu, men naturligtvis mycket dyrare i orter som Taormina etc.

Detsamma gäller på Sardinien, i de små orterna som t ex Castelsardo, Bosa var det betydligt billigare att gå ut och äta om man jämför med Alghero. Men det går nog naturligtvis att hitta restauranger med lägre priser även i Alghero, men då ska man INTE gå på turistrestaurangerna med havsutsikt eller nere vid hamnen.

Jag har en lista på restauranger som är rekommenderade i Alghero här http://www.desires.se/#post36 T ex Kings restaurang som både har ett underbart läge och fantastiskt god mat och ska vara en av de allra bästa! (fast har ej besökt denna restaurang själv, kände inte till den då) Maträtterna kostar här 130-450 SEK. http://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g187880-d2337581-Reviews-Kings_Restaurant-Alghero_Province_of_Sassari_Sardinia.html

Ledsen att jag inte kan hjälpa dig mer än så här vad gäller prisläget....Men du har fått många bra tips här ovan, lycka till med reseplanerandet. Vad du än bestämmer dig för tror jag det blir bra.
3 okt. 2013 15:57
Sicilien är helt fantastiskt vackert, inne i staden är som en romantisk film. Med pojkvän kan det inte bli bättre...
Vi bodde på Capotaormina som var en upplevelse bara i sig! Jag längtar fortfarande tillbaka :)