Allt om New York

8 mars 2011 16:29
Visningar: 777
Familjen ska tillbringa påsken i New York och det var ett tag sen sist vi var där. Tacksam för alla tips från boende (överkomligt i pris) till nöjen m.m
Av Peter_o
8 mars 2011 22:40
Om vi börjar lite kort med de största turistatraktionerna:

- Frihetsgudinnan. Vill du gå upp i själva gudinnan måste du boka omedelbart. På hemvägen från Liberty Island stannar båten vid Ellis Island. Har du varit förståndig och åkt ut till Frihetsgudinnan tidigt på morgonen (första båten går kl 8 har jag för mig), så hinner du stanna vid emigrantmuseet.
- Alternativt ta gratisfärjan till Staten Island och kolla statyn på avstånd.
- Empire State Building eller Top of the Rock.
- Times Square (dag och kväll)
- Rockefeller Plaza
- MoMa (gratis fredag efter 16). Guggenheim kan man i alla fall gå in i affären och kolla byggnaden. Sedan har du även Museum of Natural History och Metropolitan Museum om du skulle få tid över, vilket inte är så troligt.
- Central Park. Promenera och kanske hyra en cykel ett par timmar.
- Intrepied, Sjö, flyg och rymdmuseum om du är teknikintresserad
- Chelsie Market och närliggande High Line.
- Chineskvarteren.
- Brooklyn Bridge (man ska gå ut på den)
- WTC.
- Femte avenyn tycker jag är överskattad, men visst måste man kolla in den. 42:a gatan måste man ju också spana in, speciellt kvarteren kring Times Square.
- Centry 21 nere vid WCT är ett Outlet på Manhattan. Lite stökigt kanske.
- En promenad i Harlem, åk upp till 125:e gatan med en tunnelbanelinje och gå 125:e till en annan linje som du åker tillbaka med. T ex mellan blå och röd linje. Tunnelbanekarta får du gratis på närmaste station om du frågar efter den. Köp ett 7-dagars MTA-kort för $27.
- Linbanan ut till Roosevelt Island från 60:e gatan x 2:a avenyn.

- Men den främsta attraktionen tycker jag är att bara gå gata upp och gata ner.

/PeterO
Av Peter_o
9 mars 2011 23:08
Saxat från FB: "Bokar lägenhet på feelnyc.com, halva priset mot vad hotell kostar när man är fler än 2."

/PeterO
Av Annl
10 mars 2011 11:41
Hej,

Beträffande boende i NYC så skall ni absolut bo på Manhattan tycker jag. Det är möjligt att komma över boende till OK pris och det gör ni genom att söka på ett hotellrum för hela familjen (givet att ni inte är fler än fyra).saken är nämligen den att väldigt många hotell har två stora dubbelsängar i varje rum och där får man lätt plats att sova fyra personer. Sedan är det förstås en annan sak att hotellrummen generellt är små och att det blir trångt men det får man ta...

Tänk också på kostnaden för frukost - på många hotell ingår inte frukost och gör det det så är det ofta extremt dyrt. Kan också vara väldigt dyrt att äta frukost på stan så räkna med denna extra kostnad - vi blåste 700 kr på en ganska ordinär frukost en morgon. uppe runt 6 Ave/57 gatan nära Central Park finns dock ett gäng prisvärda frukostställen - givet att ni skall bo i de krokarna.

Annars kan ju lägenhet eller lägenhetshotell vara ett alternativ för att spara frukostpengar.

Beträffande nöjen och utflykter hittar du mängder med tips om du går in under rubriken "populära" - där finns folk som skall åka till NYC samt NYC och Florida och där kan du läsa om mängder av bra tips.