4 veckor i USA - tips!!!??

17 feb. 2019 14:52
Visningar: 426
Hej!

Vi är två tjejer på 23 och 24 år gamla som äntligen har bokat vår drömresa till USA i september. Vi ska vara borta i 4 veckor och tänkte beta av San Francisco, Los Angeles, San Diego, Las Vegas och avsluta i NYC.

Vår plan är att hyra en bil från San Francisco ner till Los Angeles, sedan (kanske) vidare till San Diego, flyga över till Las Vegas och sedan går vårat flyg hem från NYC.

VI BEHÖVER TIPS!
- Vi har aldrig kört bil i något annat land än Sverige eller Danmark innan och behöver alla do's and don'ts. Vad bör vi känna till innan?
- Vi ska bila Highway 1. Hur många dagar ska man stanna på vägen och VART?
- Vart ska vi bo i respektive städer? Vilka stadsdelar?
- Vad får man inte missa? Både kulturella och äventyrliga. Tex som Alcatraz och Universal Studios.
- Vi vill ju även festa och uppleva nattlivet i alla städer, mestadels i LA, Las Vegas och NYC. Vart?Hur?När?Budget? Haha, ge oss allt ni har.
- Hur ska man bo & vart ska man lägga mer pengar på boende? Vi har tänkt att använda oss mycket av Airbnb.. är det pålitligt? Är det viktigt med pool när man är i LA osv?
- Är det värt att ta en helikoptertur över grand canyon eller lika värt att ta bussen?
Jag har massvis med frågor men här är några som jag hoppas att någon kan hjälpa oss med :D

HIT ME!
17 feb. 2019 18:18
har du provat att söka här på sidan? detta är nog den vanligaste ställda frågan och finns oändligt många bra trådar att läsa för att få kött på benen.
17 feb. 2019 18:40
Jodå, jag har skrollat runt i flera timmar här, men tänkte chansa om någon snäll ville besvara några av mina frågor direkt istället. Sedan handlar många resor kring barnfamiljer som åker, vilket inte riktigt är vad vi söker.. inte så noga med att allt ska vara barnvänligt dvs :)
22 feb. 2019 00:43
Langar några 50 cents...
Köra bil - Inga konstigheter, se till att ha en gps så kommer allt gå fint. En grej som är annorlunda är att de i många delstater har Right on Red, dvs man får svänga höger även om det är rött.

Highway 1 - Är nog väldigt individuellt, vi stannade två nätter och tyckte det var tillräckligt. Vi bodde i Monterey och San Simeon, och passade då på att besöka Carmel-by-the-sea och Hearst Castle. Carmel liten supermysig by/stad, och Hearst Castle är ett coolt "slott". Kan ju också reka att åka norrut en kortis till Napa eller Sonoma, väldigt fint och mycket bra viner. Är ju skördetid när ni är där.

Stadsdelar - Återigen väldigt individuellt vad man är ute efter. Vegas föredrar jag att bo centralt på strippen, typ Ceasars Palace. Då har man nära till mycket. New York är ju helt efter intressen. Jag gillar ju att bo i Midtown, men fattar ju också varför andra hatar det och hellre bor i Village, Chelsea eller Brooklyn osv. SF är ju relativt litet och ganska enkelt att ta sig runt, och hotellen är ganska centrerade till "downtown", så spelar kanske inte så stor roll.

Inte missa - Några förslag iaf, Vegas erbjuder ju ganska mycket. Jag tyckte Cirque du Soleil var balla, här finns restauranger i världsklass. Några år sen jag var där, men då var Sushi Neko oerhört bra, Firefly likaså (tapas). Åk upp i Stratosphere och åk rollercoaster på taket... LA missar man ju inte stränderna, men vi gillade Getty museum jättemycket. Klart värt ett besök.

Nattliv - Alldeles för länge sen :)

Helikopter till Grand Canyon - JA! Gör det, det är sån mäktig naturupplevelse, den största upplevelsen jag haft. Värt!
22 feb. 2019 01:44 (redigerad)
4 veckor går fort. I San Francisco är det väl snudd på vinter och kallt i vattnet, men en fängelseutflykt kanske är skoj. Satsa mer på San Diego tycker jag och det finns ett flertal byar utmed kusten efter LA, där man kan bada i havet.
22 feb. 2019 22:26
På en resa träffade jag en man från SF, han sa att bästa tiden för att besöka SF var i sept-oct, välj hellre Sonoma istället för Napa, enligt honom. Tycker 2 nätter längs H1 bör räcka, beroende på vad man är intresserad av. Har ej varit i SD, men enligt många är det värt att lägga mer tid där än i LA. LV räcker väl med en natt haha... Grand Canyon, vad vill ni se. Är det så ni bara vill ha ett foto av den, visst ta en helikoptertur. Har ni några dagar över kan jag rekommendera denna länk. https://www.nps.gov/grca/planyourvisit/havasupai.htm Ligger nära Supai, öster om Skywalk. New York!!! köp streetfood, ta med er och gå ut och finn er plats i Central Park...