Resealbum: Peking
Visningar: 499

Pekinganka

Förstagångsbesökare bör ägna en middag åt att upptäcka den berömda Pekingankan, som steks hel över öppen eld. Sedan serveras ankan och skärs upp i tunna skivor, detta äter man tillsammans med tunna pannkakor som doppas i olika såser. Ett besök i Peking sägs inte vara komplett förrän denna magnifika maträtt ätits.
Ja det var gott! Vi beställde en halv anka, vilket inte var så mycket, som ni ser på bilden.
Det roliga var att servitrisen fick hjälpa oss att rulla varje pannkaka, för det var ju så himla svårt med pinnarna...! De övriga i restaurangen som var kineser, tyckte det var lite roligt när vi inte kunde äta med pinnar! :-)
Plats: Peking, Kina
Bilden tagen: 2 november 2008
Kommentarer
Av Ior
6 jan. 2009 11:54
Har varit till Kina 3 ggr och dom 2 första gångerna så har jag sagt att kinamaten är inge god. Speciellt inte pekinganka. Men på min 3:e resa fick vi med oss en svensk kille som bor i Beijing och han tog oss med på dom små restaurangerna där inte turisterna tas. Och vilken skillnad. Det var hur bra mat som helst och dessutom så var det andra rätter än bara fritterat, sötsur sås och soppa.
Av Jimhan
25 dec. 2008 10:42
Fin bild! Men jag tyckte ankan var sådär och höll mig mest till "det gröna". ;)
21 dec. 2008 19:08
Jag har aldrig varit speciellt förtjust i Kinamat, sushi är godare.
Av Haidi
10 dec. 2008 11:48
Ser jättegott ut jämfört med hjärtan ,njurar och allt vad det var på förra bilden
4 dec. 2008 23:37
Va kul att se denna bild! Har inte varit i Kina, men faktiskt ätit "pekinganka i Malmö. Alldeles otroligt gott. Vet att jag absolut ska äta denna maträtt om jag kommer till Kina/Peking.