Resealbum: Peking
Visningar: 308

Linbanan uppför Kinesiska Muren

Linbanan uppför Kinesiska Muren, för dem som inte orkar gå till toppen, men visst ser den där vagnen löjligt liten ut? Vågar man åka den!? Det är den stora frågan...
I närheten av Peking ligger världens längsta byggnadsverk som började byggas redan under 400-talet, den Kinesiska Muren. Varje år besöker miljontals turister detta spektakulära bygge som sträcker sig från Gula Havet i öster och ändå bort till Gobiöknen i väster. Den Kinesiska Muren beräknas vara nästan 700 mil lång och anlades för att skydda de jordbrukande kineserna från ryttarfolket i norr. Från vakttornen kan man se hur muren slingrar sig över berg och slätter, här stod för länge sedan väktare som sände varningar i form av röksignaler när en fiende närmade sig.
Vi fick 1 ½ timme på muren, vilket var alldeles för lite, man hann ju gå en halvtimme ungefär en väg och sedan fick man gå tillbaka. Men jag blev väldigt imponerad av den del av muren jag såg, efter att ha klättrat på muren förstår man varför det är ett av världens 7 underverk.
Plats: Badaling, Kina
Bilden tagen: 30 oktober 2008
Kommentarer
13 maj 2010 15:31
Hur lång är linbanan
29 nov. 2008 18:38
Tänk om den skulle falla...
Av Trea
25 nov. 2008 21:33
Oj, den skulle jag inte vilja åka...