Resealbum: Peking
Visningar: 231

Åkturen upp till Kinesiska Muren

För att komma upp till muren fick man ta den här roliga åkturen, man satt själv i en vagn och det tog lite mer än 5 min att komma upp. Det var en rolig upplevelse som man faktiskt inte visste om!
I närheten av Peking ligger världens längsta byggnadsverk som började byggas redan under 400-talet, den Kinesiska Muren. Varje år besöker miljontals turister detta spektakulära bygge som sträcker sig från Gula Havet i öster och ändå bort till Gobiöknen i väster. Den Kinesiska Muren beräknas vara nästan 700 mil lång och anlades för att skydda de jordbrukande kineserna från ryttarfolket i norr. Från vakttornen kan man se hur muren slingrar sig över berg och slätter, här stod för länge sedan väktare som sände varningar i form av röksignaler när en fiende närmade sig.
Vi fick 1 ½ timme på muren, vilket var alldeles för lite, man hann ju gå en halvtimme ungefär en väg och sedan fick man gå tillbaka. Men jag blev väldigt imponerad av den del av muren jag såg, efter att ha klättrat på muren förstår man varför det är ett av världens 7 underverk.
Plats: Badaling, Kina
Bilden tagen: 30 oktober 2008
Kommentarer
2 jan. 2009 15:54
Det där såg roligt ut.
Av Trea
25 nov. 2008 21:32
De här har jag aldrig sett... ser rätt kul ut ;)