Vilken ö?

Av Kib
10 dec. 2012 17:12
Visningar: 288
Hej alla Thailandkännare!

Vi skulle så gärna vilja ha tips på resmål! Vi planerar att tillbringa ca 6 v. i Thailand m våra två barn 3 och 6år Jan-feb-13. Vi tänker oss en 3-veckors vistelse på ett och samma ställe och sedan en 1-2 v. på ett annat. Vi väljer mellan koh Lanta, koh chang, koh samui och koh samet.

Någon som känner till hur det är med farliga maneter och andra farliga djur, tex giftiga ormar.... Finns kanske på ett ställe men inte på ett annat??...

Hur är det den perioden, bättre på ena "sidan" än på andra??

Vi önskar lugn, vid strand och pool, men med närhet till civilisation (åtminstone resturang-utbud..)
Alla tips mottages mkt tacksamt!!
11 dec. 2012 00:43
Hej!

Jag har varit på Koh Chang och Koh Samet och skulle vilja säga att Koh Chang lämpar sig bättre för en barnfamilj. Lugnt och behagligt, väldigt långgrunt (i alla fall vid White Sand Beach) och nära till restauranger. Dessutom finns en elefantpark där det går att rida på och bada med elefanter, vilket är kul även för vuxna! Båda öarna har fina stränder med restauranger som använder stränderna som uteserveringar på kvällarna och har elddansare m.m som uppträder.

Min erfarenhet är dock att vädret är aningen mer mulet i Siamviken på våren jämfört med västkusten men det kan ju också vara tillfälligheter.

Ett problem med barn kan vara (om ni flyger till Bangkok) att transfern till Koh Chang är lång. Åtminstone 5 timmar med taxi/buss och båt. Lite närmare till Koh Samet (2-3 timmar). Det går också att flyga inrikes till Trat som ligger ganska nära Koh Chang.

Mvh
Fredrik Sörensson