Likadan Ö som Koh Lipe

7 mars 2016 12:33
Visningar: 439
Sen år 2000 har jag rest runt en väldans massa i Thailand på i stort sett alla öar. Det jag undrar nu är om någon sprungit på något som påminner om Koh Lipe, särskilt som Koh Lipe var runt år 2000. Dessa vita fina stränder, snorklingen direkt utanför dörren och det grymma vattenlivet.

Finns det något liknande som detta? Det behöver absolut inte vara i Thailand. Har någon hittat en sån fin Ö och inte vill avslöja den så går det bra att skicka Pm.
Av Moltas
7 mars 2016 13:08
Upptäck Filippinerna. Finns massor att upptäcka fortfarande. Hetast just nu El Nido.

//M
7 mars 2016 13:18
Jag var runt på några olika ställen på Filippinerna, malapasqua, moalboal, alona beach och boracay. Dock hoppade jag över El nido vilket kanske var ett misstag. Dom andra ställena som vi besökte var dock inte i närheten av Lipe. Måste säga att vi var väldigt besvikna på vattenlivet, på dom ställena som vi var på, om man jämför Thailand, och då pratar jag snorkling.
Av Ragbag
10 mars 2016 13:27
Vi hade en kontakt ang. Maldiverna och du berättade att ni övergav den idén till förmån för Filippinerna. Vi tänkte ju lika men valde Bali istället. En del av resan la vi på Gili Air utanför Lombok (båt 1 h från Bali). Det låter som ni hade kunnat gilla den ön (en av tre med olika stadier av exploatering). Vi snorklade direkt ut från kritvit sand och såg mängder med fisk och även sköldpaddor. Tog 45 min att gå runt ön. Prisnivå klart under Thailand, inga bilar (häst & vagn), inga stora hotell (än).
10 mars 2016 21:53
Det låter ju hur bra som helst. Vi valde bort Bali pga av att vi läste att vädret kunde vara lite sämre i Feb. Annars hade vi nog åkt dit. Hur var ert väder och när var ni där (månad). Hur tyckte ni att det kändes att resa i Indonesien, kändes det säkert och tryggt? Jag trodde knappt att det fanns några öar i närheten av Bali som inte var överbefolkade. Folk har ju rest dit så länge och många brukar ju hitta "nya" vägar. Men kul att det finns. Kan du beskriva er rutt till Gili Air lite lätt bara. Jag misstänker att ni landade på Bali från Sverige, men hur gjorde ni sen, bil, båt, buss mm. Tackar för tipset på ön.
Av Ragbag
4 jan. 2020 02:34
Hej! Sitter på koh bulon och loggar in på reseguiden för första gången sedan jag skrev till dig 2016. Skulle ha svarat dig om jag vetat att du skrev till mig. Har varit på sri lanka sen dess. Allt gott! //Ragnar