Ö-hoppa Koh Lipe - Phuket i November

14 aug. 2014 08:01
Visningar: 1083
Hej alla glada.
Vi är 4st som planerar att flyga ner till Hat Yai i början på November sedan Ö-hoppa mot Phuket under tre veckor med start på Koh Lipe.

Är det några transportsträckor eller boenden som kan va smart att boka i förväg eller fins det gott om rum och båtar i November på den sträckan?
Jag vet att vädret är lite ostadigt i södra delarna i November, men det har inte stört mig något nämnvärt tidigare, vill helst inte åka under högsäsong.

Någon som har tips på bra och billigt boende i Koh Lanta närmare restauranger och uteliv? Reser utan barn så pool o.s.v klarar vi oss utan.

Någon Ö på vägen som kan va värt att ta en extra titt på?
Tacksam för tips :)
Av Sierra
14 aug. 2014 14:40
Tigerline trafikerar Andaman Sea 8 november - 30 april och med deras färja kan du åka mellan Langkawi och Phuket samt göra stopp på de olika öarna längs routen.

20 oktober - 20 november kan åka du åka speedboat från Lipe till Lanta jämna datum och udda datum Lanta till Lipe. Från 21 november är det dagliga transfers åt båda håll.

Mellan Phuket och Lanta går det en daglig speedboat transfer 20 oktober - 31 mars. Förutom Tigerline körs den routen av andra färjebolag hela året.

High season börjar 1 nov fram och sträcker sig till 30 april och eftersom ni skall vara i området i början av november behöver ni inte boka båt transfers utan lösa det efterhand i travelshops/motsv.
Av Macho
14 aug. 2014 19:39
Hej.
Koh Muuk med Emerald cave ligger strax söder om Koh Lanta.
Där kan det vara värt att stanna ett par nätter.

MVH Macho
14 aug. 2014 22:23
Tack för alla svar, är mycket tacksam att ni tar er tid.

Jag försöker få grepp om hur det ser ut infrastruktur mässigt på Koh Lanta, är det norrut det är mer restauranger och rörelse eller är det spridda skurar? Vill helst slippa kuska runt i Taxi för mycket, till restauranger osv.
18 aug. 2014 15:36
En fråga ang. transporten till Koh Lipe.
Vi landar i Hat Yai 11:20 (Thai Air), Bussen (Cathay Minibus Company) går 13:00 är framme kl 15:00 i Pak Bara, båten (Adang Sea Tour Company) går kl 15 men de vill att man ska checka in 30min innan..

Har bokat allt via "Thai Beach Travellers"

Antar att det är tänkt att det ska passa ihop med ankommande flyg för resenärer mot Koh Lipe men tidschemat ser lite tight ut i min mening. Är det någon som åkt de här tiderna tidigare eller vet om vi hinner med detta?
Av Sierra
18 aug. 2014 15:39
Eftersom du bokat minibus och speedboat med Thai Beach Travellers väntar båten på minibussen om den skulle vara sen. No worries :-)
Av Primus
18 aug. 2014 17:07
Hej. Jag och min sambo gjorde denna rutt med ö-hopp i jan i år och året dessförinnan också. 2013 startade vi på Koh Lipe och tog oss norrut och i år motsatta riktningen. De öar vi besökte var lugna softa trots att det var jan/feb. månad. Vi gillade skarp Koh Mook. Har två år i rad hyrt en bungalow intill fiskebyn, lite vid sidan om övriga hotell. Ön Bulon är lugnets ö med fina bad och flera bra restauranger och flera val av boende. Det är möjligt att göra dagsutflykter också till intilliggande öar då avstånden är små. Hyr en longtail- båt med skeppare en dag. Från Koh Mook åkte vi longtail-båt till Lanta tidigt en morgon. En underbar tripp på 3 timmar. Vi landade på syd östra Lanta vid hamnen och tog därifrån en taxi till västra sida av Lanta. Ja det finns många flera öar att besöka uppemot Krabi.
Hoppas ni får en lika fin resa som vi haft i dessa vatten.
21 aug. 2014 13:53
Båten från Pak Bara som går kl 15, stannar den till vid Koh Tarutao?
Måste jag boka färjbiljetter hemifrån om vi åker i december?
Av Sierra
21 aug. 2014 14:25
Förra säsongen var det inget stopp med speedboats som avgår Pak Bara 15.00.
De olika bolagens schedules för kommande säsong är ännu inte presenterade men det är tveksamt att det blir någon förändring.

Det är bra att boka online så du vet att du kommer med den tid du vill åka även om det är många avgångar i high season med en peak över jul/nyår.
21 aug. 2014 15:04
Finns det andra bolag som har speedboats mellan Pak Bara och Koh Tarutao?
Av Sierra
21 aug. 2014 15:32
Det är tre bolag som gör ett stopp vid Tarutao och den sista avgår Pak Bara 11.30: Bundhaya Speedboat, SP Speedboat och Lipeh Ferry & Speedboat . Så var det förra säsongen och om det blir någon förändring vet jag i dagsläget inte.
21 aug. 2014 18:28
Ko Lanta transport mm. I norr finns den lilla orten Saladan, där finns också båthamn, butiker o ställen att äta på, bankomat, supermarket. Det finnas massor av dessa taximopeder med "sidovagn" (för 3-4 pers) i Saladan. Kostar inte så mkt men de tar överbetalt - som vanligt(för att vara thailand) Taxi sällsynd men hotellen kan ringa på en. Om man skall hänga på ön så är det egentligen bara ett alternativ som gäller, hyra moped. Det går att ställa sig på gatan o hoppas på en ledig taxi-moppe men inte helt enkelt.

Ön är ganska lugn med en lång landsväg, o resortrarna ligger efter kusten med ibland lite mellanrum på 1-2 km eller så. Hyra moppe är billigt, o man tar sig från söder till norr på 30-40min. Jag bodde ca 3/4 ner på ön räknat från Saladan i norr, tog mig ca 25-30min med moppe till Saladan. Mkt skönt att åka moppe,annars känner man sog mkt isolerad till där man bor. Såg en del olyckor så kör försiktigt, jag tror folk inte tänker på att vägarna kan ha sand på sig som blåser från stränderna, i kurvorna så kan det därför bli halt som is, även när man bromsar.

Finns många små butiker här o där(extremt klent utbud) ...som 7-eleven. Det finns ett par marknader också med billig fin frukt osv. I saladan kan man käka vad man vill, finns flera ställen på hela ön. I Saladan finns den enda riktiga matbutiken/supermarket.