Fredde_ystad

Kön / Ålder
Man, 52 år
Bor i
Ystad
Restyp
Backpacker slacker
Sysselsättning
Jobbar
Civilstatus
Dejtar
Besökta länder
75
Profilsida skapad
2007-01-06
Senast online
4 år sedan

Välkommen till min sida! Här har du en kille som gillar att prata om resor i all oändlighet och att utbyta erfarenheter och tips. Hoppas du hittar något matnyttigt här.

Någon charterkille är jag inte utan jag vill boka flyg, boende, matställen och eventuella utflykter på egen hand, ta dagen som den kommer och inte alltid följa upptrampade stigar.

Ett favoritresmål är Berlin där det verkligen går att känna historiens vingslag, i synnerhet som jag har ett besök före murens fall att jämföra med. I storstadsväg ligger även New York och Moskva mig varmt om hjärtat.

Asien är överlag den världsdel jag trivs bäst i. Mångfalden, klimatet, prisnivån, maten och människors sätt är det som tilltalar mig. Jag har besökt 23 länder i Asien (27 om man räknar Hong Kong, Macao, Palestina och Tibet som egna länder) och fler ska det bli. Återvänder helst till Thailand och Filippinerna.

De vackraste platserna på jorden är enligt mig Zanzibar (Tanzania), Twin Falls i Northern Territory (Australien) samt min egen hembygd Österlen, speciellt när rapsfälten står i blom, de böljande ängarna är gröna, pileträden på väg att slå ut och himlen molnfri och klarblå.

I byggnadsväg är det jämnt skägg mellan Taj Mahal i Agra (Indien) och Vasilijkatedralen på Röda Torget i Moskva.

Upplevelsemässigt är det inte mycket som slår Mongoliet och Tibet. Ridturerna i total stillhet på den mongoliska landsbygden har för evigt lämnat spår efter sig och den stolthet med vilken tibetanerna för sin religion och sitt kulturella arv vidare har också etsat sig fast för all framtid.

Resorna för 2016 är Filippinerna i mars, Thailand i maj/juni, Filippinerna i oktober/november och Malaysia/Singapore i december. 2017 Nya Zeeland i januari.

Fredde_ystads besökta platser
Bilder  (Se alla 220 bilder)
Fredde_ystad
Fredde_ystad startar diskussionen "Sand från Kap Agulhas":
Hej! Jag samlar på sand/grus/småsten från olika stränder/vulkaner/öknar jag varit på/i runt om i världen. Tyvärr kom jag på denna ”hobby” efter att jag varit i Sydafrika. Tänkte höra om någon som ska till Afrikas sydspets, Kap Agulhas, kan tänka sig att ta med typ en kryddburk grus därifrån. Finns gott om det invid skylten där det står att man är på Afrikas sydligaste udde. 500 spänn erbjuder jag ...
19 maj 2016 21:00 - Anmäl
Fredde_ystad
Fredde_ystad säger i Kibs diskussion "Vilken ö? ":
Hej! Jag har varit på Koh Chang och Koh Samet och skulle vilja säga att Koh Chang lämpar sig bättre för en barnfamilj. Lugnt och behagligt, väldigt långgrunt (i alla fall vid White Sand Beach) och nära till restauranger. Dessutom finns en elefantpark där det går att rida på och bada med elefanter, vilket är kul även för vuxna! Båda öarna har fina stränder med restauranger som använder strändern...
11 december 2012 00:43 - Anmäl
Fredde_ystad
Fredde_ystad laddar upp bilden "Min nyutgivna bok!":
1 ny bild från Sverige
10 december 2012 23:57 - Anmäl
Rolf_52
Rolf_52 säger om Fredde_ystads bild "James Bond Island":
klassiker
26 juli 2011 13:05 - Anmäl
Zahide
Zahide säger om Fredde_ystads bild "Härlig strand!":
Vackert!!!
1 januari 2011 22:42 - Anmäl
Vänner
Blogg
Favoritställen i Berlin  1
Tio tips till Berlinresenärer 1) Ta en titt in i den hypermoderna, åttkantiga kyrkan "Puderdosan" på Breitscheidplatz. Oavsett väder får man uppleva ett blått, rogivande ljus där inne. Det kostar i...
16 aug 2007