vilken ö ska vi välja (första gången i Thailand)

Av Jomo03
27 sep. 2019 21:25 (redigerad)
Visningar: 407
Hej,

Vi är ett par som ska åka till Thailand för första gången pga av ett bröllop i januari 2020. Vigseln kommer att vara i Chang mai och efter det så har vi bestämt att vi ska ta oss ner till Krabi och besöka koh lanta samt phi phi. Vi har dock nu ca 5 dagar kvar att boka in något på och vi hade då tänkt oss antingen koh ngai eller koh mook.

Blir inte riktigt klok på alla recensioner av de olika öarna då alla säger olika samt att de är ett par år gamla oftast. Men vad vi vill få ut av ön är bra bad, avslappning, bra mat, samt boende till ett bra pris (så inte koh kradan)

väldigt tacksam för alla tips vi kan få!!
Av Pumlan
28 sep. 2019 21:34
Hej! Jag funderade på samma sak: var på öarna för 15 år sedan men en del har ju förändras förstås. Har en granne som varit på öarna flera gånger och den stora skillnaden är att Ko Mook är befolkat så är lite mer Thailand eftersom det bor folk där medan Ko Nghai enbart uppbyggt för turister. Har därför just bestämt oss för Ko Mook och dagstur till Ko Nghai:-).
Av Jomo03
15 okt. 2019 09:41
tack för svar. Vi bestämde oss dock för koh lipe istället och sen vidare till koh lanta för att därifrån göra dagsutflykter till koh mook och ngai m.m
19 okt. 2019 01:21
Ni kommer inte bli besvikna på Koh Lipe, en väldigt mysig ö med allt man behöver 😊 besök alla stränder för dom är väldigt olika!
Av Perk55
20 okt. 2019 15:54
Tror inte ni blir besvikna på Koh Lanta heller, det är det ställe jag har längtat tillbaka mest till i Thailand. Tyvärr har det inte blivit av någon mer resa dit, men nu i mars blir det Koh Chang för andra gången. Det får duga det med :-)

Ett tips är ju att hyra moppe och se sig omkring, trafiken var ganska stillsam på Koh Lanta då vi var där.