Roadtrip i sydstaterna

Av Anno53
25 maj 2017 17:10
Visningar: 634
Vi planerar en roadtrip i sydstaterna till hösten,skulle vilja ha lite tips .
Av Anno53
25 maj 2017 18:02
Vi är intresserade av kultur,natur och genuina platser och pärlor utanför turiststråken i gamla södern.Vi tänker bila runt 3-4 v och har några mål som new Orleans ,Louisiana,Nashville,Alabama,Memphis,Key West bla.
Har gjort ett flertal roadtripper i västra USA ,så nu vill vi uppleva denna delen.
Någon som har gjort ngn liknande tripp och vill dela med sig av tips och erfarenheter?
30 maj 2017 07:20
Hej! Kopierar in ett svar/sammanfattning av vår resa (2015) som jag skrivit till svar här på RG. Vet inte om du redan har läst det. Snart beger vi oss över igen och kommer att köra från Chicago till Florida, via St Louis, Nashville, och ner genom Georgia. Påminn mig gärna med ett meddelande om du vill ha info om det när vi kommit hem igen.

På Roadtrippers.com kan man lägga upp sin rutt och få tips på aktiviteter längs vägen.

Hej!
Ni har en fantastisk resa framför er! Har själv varit hemma ett par veckor nu efter en roadtrip mellan Houston och Anna Maria Island utanför Sarasota. Vi hämtade upp vår hyrbil i Houston efter vår kryssning från Galveston. Vi reste två vuxna och två tonårstjejer (15 & 17)
Vi hade planerat mycket i förväg. Kollat kartor på viamichelin och google maps, lagt upp rutten på roadtrippers.com och undersökt vad vi skulle göra på vägen. Vi valde att köra mestadels på de mindre vägarna för att få uppleva så mycket som möjligt. Hotellen hade vi bokat i förväg på hotels.com. Vi planerade inte alltför långa sträckor per dag eftersom vi ville hinna uppleva saker på vägen.
Vi gjorde sträckan på 8 övernattningar.

Så här såg vår rutt ut:
Dag 1: Houston-Sulphur.
Dag 2: Sulphur-Breaux Bridge via Creole Nature Trail (en uppmärkt led längs de vanliga småvägarna från Sulphur ner till Holly Beach uppåt mot Cameron till Lake Charles) sedan tog vi stora vägen till BB.
Man passerar genom odlad mark, träskmarker och oljeraffinaderier och kommer ner till kusten och kör sedan norrut igen. Förutom slående vyer kör man genom uppmärkta fågelområden och alligatorområden. På vissa ställen har de walkingtrails där man kan få av och promenera på en träbrygga över träsket. Helt klart värt omvägen!!! creolenaturetrail.org

Dag3: Vi hade bokat en swamp tour med Champagnes swamp safari som var en oförglömlig tur i Louisianas träskmarker. Trevligt bemötande, kunnig guide med respekt för naturen, djurlivet och faunan. Sedan körde vi till New Orleans via Hwy 90. Körde genom små mysiga byar, åt lunch i Franklin. kom till NOLA på eftermiddagen.

Dag 4: "Gjorde" NOLA. French Quarter, där vi bodde, Katrina Museum, Haunted House- tour mm mm mm

Dag 5: Körde längs kusten Biloxi, Bay St Lois med spontanstopp på vägen. Kom till Foley, AL på em. Shopping på Tanger Outlets i Foley.

Dag 6: körde norrut till Summerdale, AL och besökte Alligator Alley. En alligatorpark där de tar hand om alligatorer på villovägar och skadade alligatorer. Ett mindre ställe, jättefint ordnat, med alligatorer i olika åldrar. De stora levde i ett naturligt träskområde med gångbro över. Man kunde köpa mat och mata dem med. Feeding time på utsatta tider. Efter besöker körde vi mot Apalachicola, FL. Detta var en dag med mycket bilåkning, men vi hann ändå med picnicstopp på vägen.

Dag 7: Vi körde ut till St George Island State Park, där vi gottade oss på stranden ett par timmar, sedan vidare mot Gainesville, FL.

Dag 8: Mot Orlando för att hämta upp ena dotterns pojkvän på kvällen. Vi avverkade parker och sånt där för två år sedan så nu blev det shopping på Florida Mall innan vi hämtade pojkvännen på flygplatsen.

Dag 9: Premium Outlets Intl Drive. På eftermiddagen körde vi ner mot Anna Maria Island och kom fram till "vårt" ställe där tidigt kväll.

På AMI stannade vi 10 dagar innan vi åkte över till östkusten för lite shopping (Sawgrass Mills och Boca Raton) innan vi flög hemåt från Ft Lauderdale.

Detta var en helt fantastisk tripp! Vi fick vara med om så himla mycket. Hade vi haft möjlighet hade vi naturligtvis stannat längre på många av ställena och gjort ytterligare stopp. Det är alltid jobbigt att bo i en resväska, packa in och ut ur bilen osv. Men det var det absolut värt! Många ställen vi passerade skulle man gärna stannat några nätter på. Vi mötte människor ned en dialekt som vi hade svårt att förstå! Så häftigt!

Vi hade också hört att det skulle kännas osäkert på vissa ställen längs vägarna, men vi upplevde det absolut inte så. Visst passerar man ruffiga områden och vi hamnade i något kvarter när vi kört lite fel där vi kände att vi kanske inte "borde vara". Men det var ljust och på dagtid och man får ha sunt förnuft. Kan vara nyttigt att se även den biten av USA.......
Människorna vi mötte var mestadels trevliga, hjälpsamma och nyfikna på oss. Vi har kört en hel del runt om i USA och känt oss betydligt mer unsafe på andra ställen. Enda stället vi kände oss riktigt otrygga på var faktiskt i New Orleans som vi för övrigt blev besvikna på, tyvärr. Hade nog för höga förväntningar.
Det var skitigt och ruffigt, många uteliggare och tiggare. Många påverkade personer som uppträdde obehagligt. Yngsta tjejen uppskattade dock allt voodoo och alla haunted hus och hotell.

En sak som vi planerat in men inte gjorde var ett besök på Dudley Farm i Newberry. Barnen tyckte det var för varmt och ville hellre komma tidigare till Orlando och shopping, så vi lät oss övertalas.
I Alabama finns ett krigsfartyg som man kan besöka, det hoppade vi över.
Destrehan Plantation utanför New Orleans ska vara fint, men det hann vi inte.
Och säkert tusen fler saker som jag inte kommer på nu..... Fast det ger oss ju anledning att komma tillbaka 😉

Oj, vad mycket det blev.... Hoppas att det kan vara till någon nytta iaf. Om du undrar något mer eller har mer specifika frågor så hör bara av dig. Kul att kunna dela med sig!
Lycka till med planeringen!
2015-08-08 14:22
Av Anno53
30 maj 2017 12:32
Tack för all denna information,har noterat samtliga platser och lagt till i vår grovplanering av vår resa..Tror inte det blir problem att tillbringa 3-4 v utan stress i dessa regioner,vi föredrar som ni,de mindre vägarna för att man då ser och får uppleva mer.kanske återkommer med fler frågor.
Tack
Anno53