USA Roadtrip. Vart? och hur lång tid tar det att bila egentligen?

18 sep. 2016 15:19
Visningar: 1847
Hej! Jag och min sambo planerar en Roadtrip till USA nästa sommar -17, men är lite kluvna på vart vi ska åka. Vi har tänkt oss 4 veckor. Första tanken var San Fransisco - Los Angeles - San Diego - Grand Canyon - San Antonio - New Orleans. Med stopp där i mellan såklart. Men blir det för långt och hur många timmars bilkörning blir det ca? Vi vill gärna vara mer än 1 natt i dom större städerna. Annars tänkte vi bara västkusten SF - Grand Canyon. Men vi vill jättegärna se New Orleans.
För det känns inte som det finns så mycket mellan Grand Canyon och New Orleans att se??
Främsta frågan är väl egentligen hur många timmar bilkörning blir det? Och är SF - New Orleans på 4 veckor orimligt??
Hoppas någon har lite svar och tips åt oss😊
Av Noppran
18 sep. 2016 15:52
Hejsan. Blir nog en del bilkörning då även korta avstånd tar långt tid att köra. Kanske kan ni landa i New Orleans och spendera så många nätter ni tycker där och sedan flyga till ngn stad som ligger nära Grand canyon, t.ex Las vegas och sedan därifrån bila? Inrikesflyg brukar vara realtivt billiga.... ...Iochförsig är ju 4 veckor långt tid, beror lite på hur mkt tid ni vill lägga på bilkörning och vilka ställen som ni tycker är ett måste, samt hur länge ni vill spendera på varje ställe.. Man klarar säkert rutten på 4 veckor...
Låter kul!
Av Hawaii
18 sep. 2016 18:21
Det beror ju helt på hur viktigt det är att besöka alla dessa platser. Ni kan utan tvekan "hinna med" alltihop, men det kan ju bli lite för mycket bilåkande. Ett alternativ är ju att koncentrera er helt på västkusten, alternativt att flyga mellan New Orleans och västkusten och hyra bil lokalt på de 2 olika platserna. Det är också en bra sträcka mellan New Orleans och San Antonio så fundera lite på vad ni verkligen vill göra och planera därefter.
19 sep. 2016 07:29
Missa inte Colorado, vackraste man kan se. Fullt möjligt landa i Denver å köra lite zigzag mellan det man vill uppleva till Californien. Ta sydstaterna på en annan resa, varför tror folk att de bara har en chans att resa till USA? Jag reser varje år och njuter lika mycket fast jag sett samma ställe flera gånger.
2 nov. 2016 12:35
Tack för era svar. Vi har bestämt oss för att bila från SF till LV och sedan flyga därifrån till New Orleans.
Men tänker på det här med hotell.. vi vill inte boka något utöver första och sista dagarna. Är det lätt att boka hotell efter vägen, kanske kvällen innan när vi ser var vi vill åka nästa dag??
2 nov. 2016 16:51
Kan nog vara bra att boka hotell i närheten av Grand Canyon så snart som möjligt om ni ska dit!

Om det är någon högtid/storhelg/röd dag när ni är där kan den dagen/natten/helgen vara bra att boka i förväg också (4th of July t.ex.). Amerikanerna är världsmästare på att göra det mesta av lediga dagar och reser gärna bort för att bo på hotell då = högre priser eller många fullbokade hotell långt i förväg.

När det gäller att boka långt i förväg eller ej beror det nog främst på hur spontana ni är! :)

Kan vara bra dock att ha lite koll i förväg vilka områden en turist bör undvika och vilka områden som är smidiga för sightseeing mm.

Har du frågor om de olika städerna så tveka inte att fråga!
2 nov. 2016 22:54
Hej! Låter sjukt spännande eran road trip! :) ja det är mycket att se mellan New Orleans' och Canyon, Texas allt som finns där men också runt Santa Fe kan vara värt att besöka om man har intresse för natives. Kanske om ni börja med New Orleans' bilar omkring där, och sen Flügger till västkusten och bilar igen där omkring till det övriga, så spara ni tid. Hoppas det hjälpte, lycka till! :)
3 nov. 2016 11:57
Har du frågor om de olika städerna så tveka inte att fråga!
Vad vet du om Los Angeles? Jag tycker dom flesta säger att dom inte vill tillbaka när dom varit där. Är det något speciellt vi bör besöka och hur många dagar där rekommenderas? Vill ju gärna se walk of fame med stjärnorna och möjligtvis universal studios också.
3 nov. 2016 13:08
Det svåra med LA tror jag är att staden är så enormt stor till ytan och att det är så pass omständigt att ta sig fram i staden trots det stora antalet motorvägar som går kors och tvärs.

Hur länge ni vill stanna beror ju lite på vad ni tycker om att göra på semestern. Stränder finns det gott om, shopping lika så (men förmodligen billigare i Las Vegas). Vandringsleder finns det faktiskt också en hel del norr om stan. Ofta stora artister som har konserter i LA. Finns chans att kanske se en kändis i Beverly Hills. Köra längs Mulholland Drive är ganska fint om det är bra väder.

Personligen skulle jag inte lägga särskilt många dagar i LA även om det finns en del saker att göra där. Var där två nätter senast och det räckte lagom. Andra platser i västra USA tycker jag lockar mer helt enkelt :)
4 nov. 2016 00:14
Det ska vi fundera mer på!
Men har du tips på billigt boende? Vi vill ju inte binda upp oss utan boka eftersom men nu när jag kollar runt lite så kostar det från ca 2000 kr natten. Det är ju svindyrt.
Av Noppran
4 nov. 2016 08:05
2 dagar räcker! Universal studios var otroligt om ni funderar på det fortfarande? Vi tog en guidad dag som hette VIP tour vilket kostade 200 dollar per person men det var värt varenda krona, man fick se olika inspelningsplatser för filmer som tex psyko samt tillgång till alla simulatorer osv, frukost och lunch ingick! En grym upplevelse!

Vi bodde på Safari in i Burbank, "lätt" att ta sig till! Fräscht, kostade väl ca 6-700 kr men är säkert dyrare nu!
4 nov. 2016 09:02
Citerat från Kariknall:
Men har du tips på billigt boende? Vi vill ju inte binda upp oss utan boka eftersom men nu när jag kollar runt lite så kostar det från ca 2000 kr natten. Det är ju svindyrt.
Vilka dagar har du tittat på och vilket pris kan ni tänka er per natt?
Tycker också 2000 kr låter hutlöst, speciellt i LA. Det ska gå att hitta betydligt billigare.

Burbank är väldigt bra att bo i som Noppran skrev. De flesta områden norr om Downtown är säkra, trevliga och har generellt lägre hotellpriser. Kolla in Glendale, Eagle Rock och Pasadena! Är väl mest North Hollywood som har sämre rykte.
4 nov. 2016 21:37
Vi tänker åka från ca 13 juli till 10 augusti 2017. Vet inte exakt när vi är var. Men börja i SF iallafall.
Vi tänker väl Max 1500 per natt. Då vi ändå ska bo på hotell 30 dagar blir det ju väldigt dyrt..
4 nov. 2016 22:33
Citerat från Kariknall:
Det ska vi fundera mer på!
Men har du tips på billigt boende? Vi vill ju inte binda upp oss utan boka eftersom men nu när jag kollar runt lite så kostar det från ca 2000 kr natten. Det är ju svindyrt.
Jag bodde för 700:- på Sunset Boulevard september i fjol om det var LA du syftade på. Utan pool iofs. SF är riktigt knepigt, är ni utan bil där så skulle jag bo på Hostel där för 3-400:-/bädd istf ett sunkigt hotell south of market för 1300:-. Jag bodde på International Hostel för en månad sedan, 4 bädds rum med egen toa för 450:- 3 min från Powell Station, kanon var det med Subvay för frukostmacka över gatan. Längs Hwy 1 billigt boende i Monterey och San Semion, runt 700:-. Kan ju vara dyrare när ni är där under högsäsong. Den tiden på året skulle inte jag resa utan att bokat boende några veckor före.