Bila från Miami - Los Angeles

23 nov. 2019 09:16
Visningar: 234
Hej!
Till sommaren skall jag tillsammans med en kompis och våra barn (10 och 15 år) bila från Miami till Los Angeles. Vi har 18 dagar på oss men egentligen bara 11 dagar på oss att ta oss över så att säga. Vi vill ha några dagar i LA innan hemresa nämligen. Vi vill se västkusten Florida, New Orleans, Grand Canyon och Las Vegas. Nu till min fråga: har ni några tips på andra stopp som skulle passa oss utmed vägen (ej nöjesparker)? Vi har inte bestämt rutt ännu men inser att vi inte ”har råd med” för stora omvägar med tanke på tiden. Ni får gärna ge tips om Floridas västkust samt New Orleans också då detta är nya ställen för oss.
Tack på förhand!
//Linda
Av Birgere
23 nov. 2019 13:18
18 dagar är annars ganska lagom för antingen Florida, Kalifornien/Nevada eller en ren roadtrip genom USA.
Men om ni nu vill göra båda sidorna så är det bättre att flyga New Orleans-Las Vegas även om det är en lång flygresa på 4h så är det mycket värre att köra.
Av Annaer
24 nov. 2019 22:33
Det är väldigt lång väg i bil på knappt 2 v, avståndet är ca 400-500 mil. Det blir långa körpass med rastlösa barn i bilen. Har ni varit i USA tidigare så ni är beredda på hur stora avstånden faktiskt är?
Varför vill ni göra en kust ➡️ kust resa och inte enbart väst eller sydost och spara det andra till nästa resa? Och om ni "måste" ta bägge kusterna så gör som Birgere säger, flyg!
25 nov. 2019 06:07
Hej! Jag förstår ert tips om att flyga emellan men det kommer vi inte att göra. Vi har räknat ut att det bli två mastodontpass och det är vi alla beredda på. Barnen fixar det. Vi har gjort västkusten för 1,5 år sedan och har koll på att det är stora avstånd. Jag har även gjort en coast-to-coast och sedan tillbaks igen, på ca 3 veckor. Körde dock inte själv då men har inget emot bilkörningen. Det är en del av semestern. Tack ändå för era svar!
26 nov. 2019 09:32
Då vet du vad det handlar om iallafall men hur ska du kunna bestämma vad ni ska lägga ner en halvtimme på allt ni swishar förbi? Även om jag håller med Filip å Fredriks devis om att man är lycklig i en bil påväg någonstans i USA........ Mina ungar då 6 och 9 introducerades i detta under 20 dagar i husbil för 23 år sedan SF- Seattle-SF utan men men jag själv drabbades dessto hårdare så när man numer kan ta sig råd åker jag varje år i september. Jag har sett mycket i naturväg från Colorado och västerut men det är ju så mycket så inte lätt att ge tips, men ni kommer säkert köra nära Petrefied forrest så det kan jag tipsa om iallafall.