LA eller Miami?

Av Simona6
21 jan. 2017 15:45
Visningar: 1415
Hej

Vi är en familj på 6, barn 10-17år. Vi funderar att åka till Florida/Miami eller LA/LV. Vi har tänkt åka över jul och nyår. Ni som kan USA vilken sida hade ni valt att åka till? Självklart är det gott med solsken, men stränder och bad är inget måste. Utan uppleva.

Tack på förhand.
Av Daytona
21 jan. 2017 16:24
Precis, vad vill ni uppleva? Vi var i Kalifornien/Nevada nu i höstas med våran 11 åring. LA är en stor stad , och givetvis finns det mycket att se och göra men det är dyrt! Det enda som var gratis var väl Walk of Fame , Santa Monica Pier och Hollywoodskylten ;) I övrigt så tyckte inte vi att LA var någon höjdare att besöka, men smaken är som baken ;)

Las Vegas gillade vi alla, men det är en galen fantasistad. Och räkna med att det mesta är för vuxna....

Så Florida får absolut min röst. Mycket mera "barnvänligt" och massor att se och uppleva, dessutom billigare än Kalifornien .
Av Simona6
21 jan. 2017 17:36
Uppleva? ja jag vet faktiskt inte, kanske kulturen, maten. Vi har aldrig varit i USA och jag har inga förväntningar.
Mina ungdomar vill dit.
Av Birgere
21 jan. 2017 18:15
Är det walk of fame, milsvida öknar, bilkörning, fantastiska bergsformationer som lockar kör på västkusten.
Ar det sol, bad, äventyr, shopping, nöjen, nöjesparker så välj Florida.

Det finns hur mycket som helst att läsa om resmålen här på forumet, bara att frossa o längta.
Själv väljer jag Florida, speciellt på vinterhalvåret.

Men som sagt, det är bara ni själva som vet vad ni vill uppleva.
Av Hawaii
21 jan. 2017 18:31
Ja, som redan nämnts - 2 TOTALT olika upplevelser så det beror ju helt på vad som är viktigt för dig och din familj. Ett mycket personligt beslut och i princip omöjligt för en utomstående att veta vad som passar er bäst. Men kom gärna med ytterligare frågor!
21 jan. 2017 20:39
Beror såklart vad det är ni vill uppleva. Men om det bara står mellan de två alternativen du nämner hade jag också valt Florida.

Däremot är jag själv generellt sett svagare för västkusten och skulle, om jag var du, byta LA mot San Diego eller Palm Springs-området.

Nackdelen med San Diego är att det är längre att köra till Las Vegas. Men om man bor (som de flesta andra turister) i västra LA blir bilresan tidsmässigt inte jättemycket längre jämfört med från SD.
Nackdelen med Palm Springs och dess närliggande städer är att det inte finns något hav i närheten och att det kanske blir för mycket öken i kombination med LV.

Men det är ju er resa så ni bestämmer såklart!
Av Simona6
22 jan. 2017 23:37
Tack för era svar! Man kan verkligen sitta fast och läsa i flera timmar här på forumet :)