Roadtrip Orlando - Dallas

Av Jimmieh
17 sep. 2011 10:02
Visningar: 1479
Sitter och planerar nästa års semester och ett av alternativen är att köra från Orlando till Dallas. Florida har jag varit i så det behöver jag inte hjälp med.

Mycket kan man läsa om på nätet med det är alltid någon som kan lite mer :)

Så vad behöver jag hjälp med då?

Sevärdheter ocg då särskilt imponerande natur, kanske möjligheten att komma
nära något ovanligt djur.

Gammla slavlängor, med pampiga herrgårdshus (som dom i Forest Gump)

Någon fin väg, spelar ingen roll om den ligger lite åt sidan. Föredrar landsbyggd framför storstan.

Älskar barbeque, kanske noen bara råkat hamna på en sådan resturang ute i ingen stanns bara av tillfällighter. När man går in blir stället tyst och folk vänder sig om och undrar vem man är :)

Och så frågar jag för fruns skull = något stort mall. Hon kommer handla på Sawgrassmill men kanske finns det något större på Väg till Dallas :)

Något roligt för barnen. Ungarna älskar djur (särskilt ekorrarna ) men kanske något roligt boende för barn. De är då 4 och 8 år.

När jag tittar på kartan ser det ut som vi kommer köra igenom Georgia, Alabama och Lousiana. Stora ytor med mycket att se att göra, men kom med era tips så får vi planera resan efter det :)
Av Annl
18 sep. 2011 11:20
Hej,

Det finns ett fint shoppingmall i Orlando med mängder av butiker. Jag minns inte vad det heter men ligger inte långt från parkerna.

Du skriver att barnen älskar djur och jag antar att ni skall besöka parkerna i Orlando. Missa då inte att besöka Seaworld - det är helt fantastiskt och showerna magnifika. Riktigt roligt och späckhuggarshowen är något alldeles speciellt.

Angående sträckan som ni skall köra så vill jag gärna bidra med våra erfarenheter; vi var i USA i somras och hade tänkt att köra från New Orleans genom södern till bl.a. Savannah (för att sedan åka norröver). Detta blev vi avrådda ifrån eftersom dessa områden är fattiga och inte helt säkra på sina ställen och med mycket kriminalitet. Vi fick dessa råd av två oberoende personer som båda kört i dessa områden.

Vi lyssnade på detta och lade delvis om vår rutt och det blev då så att vi flög från Miami till New Orleans och sen flög vi från New Orleans till Atlanta där vi hämtade ut vår hyrbil. Från Atlanta körde vi sen till Savannah och sen efter några dagars stopp vidare till Charleston och sen vidare norr ut.

På vår biltur genom sydstaterna såg vi inte alls den bild som målats upp och allt var säkert och bra. Om detta bara var tillfälligheter eller vad det berodde på vet jag inte. Men vi hade kanonfina dagar och det är väldigt trevligt i den amerikanska södern - som är riktigt underskattad enligt vår uppfattning.

Bomullsplantager med slavlängor har du bl.a. utanför Charleston och utanför Savannah och det var väldigt intressant att besöka dessa.

Jag rekommenderar dig verkligen att besöka New Orleans - som är en helt fantastisk stad. Ni bör då bo i de franska kvarteren men inte på själva Bourbon street (där är det party jämt kändes det som). Vi bodde på ett fantastiskt hotell på en tvärgata till Bourbon street så vi hade nära till allt men ändå lugnt. Och hotellet hade en fin innergård med en pool som barnen förstås tyckte var roligt.

Hur länge planerar ni att vara borta? Vad jag tänker på är att det kommer att bli väldigt mycket bil för er och det kanske barnen inte tycker är så kul. Inrikesflyg i USA är billigt så fundera på om det inte kan vara ett alternativ.

Lycka till med din planering!
Av Jimmieh
18 sep. 2011 13:15
Annl

Tack så mycket för dina svar.

Ungarna är vana efter roadtripar i Califoinen och florida samt gått rundt hela Manhattan :)
Föredrar Sawgrassmill framför de i orlando. Men att åka ned ditt blir en liten omväg så det får nog bli
något av de i Orlando :)

Grunden att vi värderar att startar i Orlando är för att ungarna ska få besöka någon av parkerna där. Jag och pojken var på
seaworld förra sommaren och vi var väldigt nöjda.
Värderar också att starta i Chicago, men har inte riktigt bestämt mig än.

Ifall vi åker så blir det 1 månad så man hinner med så mycket som möjligt.

Som det ser ut nu i mitt huvud blir det :

2-3 dagar orlando
2 dagar Daytona Beach
Sedan kör vi ca 4 timmar för att övernatta någon stanns rundt Tallahasse.

Efter det är det öppet och hoppas fler kommer med ställen som är värda att besöka.

Annl tack för tipsen om slavlängorna. Tycker själv sådana ställen är intressanta och försöker lära ungarna så mycket som möjligt

ungarna så mycket som möjligt.
Av Sasv100
20 sep. 2011 21:08
I somras körde jag från Savannah till New Orleans och stannade på ett par ställen. Jag såg inget som skulle vara osäkert.
Över hela USA finns en en massa outlets som heter Premium Outlets. Kolla deras hemsida (www.premiumoutlets.com). Det finns bl a ett center norr om New Orleans.

Ett tips: prova att äta kräftor cajun-style. De var så himla goda.

Lycka till med resan
21 aug. 2018 08:44
Hur var eran resa? Började ni i Orlando eller Chicago? ☺️
Medlemmen har tagit bort svaret
11 sep. 2018 23:14
Citerat från Sasv100:
I somras körde jag från Savannah till New Orleans och stannade på ett par ställen. Jag såg inget som skulle vara osäkert.
Över hela USA finns en en massa outlets som heter Premium Outlets. Kolla deras hemsida (www.premiumoutlets.com). Det finns bl a ett center norr om New Orleans.

Ett tips: prova att äta kräftor cajun-style. De var så himla goda.

Lycka till med resan
Hej jag är intresserad av tips på stopp för boende och upplevelser på denna sträcka.