Frågor ang Roadtrip i staterna!

Av Dennisp
11 nov. 2013 20:09
Visningar: 554
Hallå gott folk! Är en nykomling på detta forumet, satt och googlade runt lite och hittade detta forum, och såg endel vetiga trådar, då jag älskar att resa blev jag medlem direkt.

Och nu har jag lite frågor direkt angående planering av en roadtrip i staterna.
Just nu är jag 20 år, va för första gången i USA i somras med familj, och då gick de knappast att ens ta en öl, väldigt hårda va dem, medans på vissa ställen va dem inte alls lika hårda.

Jag och 3 andra polare funderar på att dra en liten roadtrip nästa sommar, vi funderar på att stanna 3-4 veckor kanske, och vi har snackat lite om ställen vi vill åka till, b.la San Francisco, Los Angeles, och givetvis Las Vegas i samma veva, lite fest och rediga casinoupplevelser till skillnad från Sverige, och sedan eventuellt ta ett flyg från antingen LV eller LA till New York och stanna där några nätter, och sedan ta flyget från NY till Sverige.

Nu till en av mina frågor, finns det några ställen mellan dessa städer ni kan rekommendera? Vi är ett gäng grabbar på 21 - 22 år, och gillar fest, äventyr och upplevelser.

En annan fråga, boende, det bokar ni allting innan ni sticker, och dessutom hyrbil med antar jag?

Är det något speciellt man bör tänka på vid en planering av en roadtrip i USA?

Budgetera? Hur?

Tacksam för all kritik och information!

Mvh, Dennis
20 nov. 2013 15:43
Har bara varit i New York av de städer du nämner men det är en helt fantastisk stad så ska ni upptäcka den staden så tycker jag att ni ska spendera MINST 1 vecka :)

Själv har jag inte varit på Västkusten bara Östkusten, men har flera kompisar som besökt de andra ställena som säger att Las Vegas är häftigt men de räcker med 2-3 dagar. Sen ska SF vara en otroligt fin stad :)

Hade jag varit er så hade jag flugit till SF för att sedan åka Highway 1 ner till Los Angeles för att åka vidare till Las Vegas och sen flyga till New York och sen hem till Sverige eller tvärtom. :)

Jag och några kompisar åker iväg i April och ska stanna i 3 månader. Vi har en budget på 100 000 per person och då är flyg, bilhyra, bränsle, boende, aktiviteter, mat, ja nästan allt förutom shopping inräknat.

Det enda som vi bokat innan avresa är flyg, hyrbil och vårt boende på Hawaii. Annars kommer vi ta hotell/motell utmed vägen men det är för att vi kommer röra på oss så pass mycket så vi kan helt enkelt inte planera in vart vi ska bo. Men vet ni precis hur många dagar ni ska spendera i varje stad så kan man lika gärna boka innan för att få ett bra boende till bra pris :)

Och ang. hyrbil så är det viktigt att kolla vad ni har för försäkringar och läs på ordentligt om de så ni inte står där om något händer för att ni inte var rätt försäkrade.
Och som ni kanske vet sen tidigare så kommer de tillkomma en extra avgift varje dag för att föraren är under 25!

Och en sak som ni kan tänka på om ni vill spara lite pengar är att bo på ett hotell/motell där frukost och parkering ingår. Annars får ni kanske betala ca 10-25 dollar för parkering för bilen samt 5-15 dollar för en frukost :)
Och sen att allt tar mycket längre tid än vad man tänk sig :)

Hoppas ni fått några svar och att ni får en grym resa :)
20 nov. 2013 18:28
Jag är ju av den åsikten att en riktig amerikans roadtrip, då bokar man inte boende i förväg utan svänger in på motell längs vägen. Helt klart en del av charmen.
Bil brukar jag däremot boka innan.

Jag har varit i alla fyra städerna städerna du nämner, LV och LA för hela 23 år sedan...
SF och NY mer nyligt.
Nu inser jag att vi har lite olika intresseområden, men om du vill kan du alltid kolla min resa för lite längsvägen-tips:
http://www.4000mil.se/?p=945
20 nov. 2013 18:40
Jag håller med Gunillad ang en riktig roadtripp - kör tills ni är leds och ta in på motell :)
Möjligen kan ni boka i städerna och för första natten (om inte annat för att ha kunna uppge adress i ESTA o s v) .

Dock är det ju det där med förare under 25 år. Tål att googlas lite mer på! Finns några trådar här på RG också om det.

Jag har i tidigare trådar tipsat om två roadtripssajter - kolla upp dem, där finns en hel del ni kan använda :)
20 nov. 2013 21:50
Ja, som Nisse2ears säger, boendet första natten måste bokas i förväg.