Stöd Ukraina

Lenils blogg

Onsdag 6 Juli 2022 - Tyskland
Resealbum: Tyskland 2022

Utflyktsdag

Ny chatt med värden och nej, det var inte så man skulle göra, tanken är att myrorna ska krypa in i flaskan. Så nu får de komma och städa upp samt ta med nytt gift. Känns inte så bra men man kan ju inte ha myrorna inomhus.

Efter frukost körde vi en tur söderut på Romantiska vägen. Åt det hållet är det ganska långt mellan städerna och vi hade bestämt oss för att börja i Dinkelsbühl. Fin stad med välbevarad ringmur. Gratis parkering i några timmar vilket räcker gott för att ta sig runt i staden. Fick en karta på svenska för hela Romantiska vägen hos turistbyrån. Nästa stopp blev Donauwörth som också är en fin stad. Här flyter floderna Donau och Wörnitz ihop. Vi passade på att äta lunch på Rafaello, det blev en räkcocktail och en macka på pizzabröd med skinka och mozzarella. Jättegott men lite stressigt eftersom vi hittat en parkering där man max fick stå 30 minuter om vi fattade det rätt. På väg tillbaka stannade vi till i Harburg som har en fantastisk borg högt ovanför staden. Tyvärr var det lite vägarbeten inne i stadskärnan och svårt att ta sig fram så vi körde småvägar tillbaka till Rothenburg för sista kvällen där.

Middag på Vito som hade en fantastisk pizza med bacon, buffellmozzarella, kantareller och tryffelolja samt en Spaghetti Frutti di Mare och lokal öl. Avslutade även i dag med ett par glasscuper innan vi gick hem igen för att packa och vila oss inför morgondagen.

Och inga nya myror!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
39 veckor sedan
Podstrana
39 veckor sedan
Norrut
39 veckor sedan
Baddag
39 veckor sedan
Utflykt
39 veckor sedan