Stöd Ukraina

Wahlens blogg

Torsdag 21 Januari 2010 - Khulna
Resealbum: The big trip!

Tiger sighting i Sunderbans!

Bangladesh!

Efter några dagar med sightseeing i Dacca tog vi oss till Khulna och därifrån båt till Sunderbans.
Sunderbans är världens största mangrove skog totalt 10.000 kvadartkilometer fördelat mellan Indien och Bangladesh. Orsaken för vårat besök var förstås chansen att få se bengalisk tiger. Ingen vet exact hur många tigrar som lever har men forskarna uppskattar antalet till minst 600. Det man däremot vet är att över 100 personer varje år blir uppätna av tigrar. Det finns inga mänskliga bosättningar i sunderbans så de som blir attackerade är fiskare och honungssamlare som kommer till Sunderbans för att tjäna sitt levebröd.
Bästa chansen att se tiger är i mars/april när det är som varmast, men vi hoppades på ett udantag.
Våran guide har gjort över 70 besök men endast sett tiger 3 gånger.
På våran näst sista dag åkte vi in i en liten kanal knappt mer an 3 meter bred. Efter en halvtimmes spaning från båten såg vi en tiger ligga i skogen 2 meter fran flodbanken. Den bara låg där och kollade på oss utan att bry sig nämnvärt. Guiden blev däremot riktigt nervös och osäkrade sitt gevär, och Efter någon minut pallade han inte längre och vi åkte vidare.
En riktigt lyckad tur med andra ord. Det är få förunnat att få se tiger i det vilda, och även om tigertemplet i Thailand var häftigt så kommer det inte i närheten av denna upplevelse.
Jag kan verkligen rekommendera Bangladesh och sunderbans som remål om inte annat så för att det nästan är helt fritt fran turister.
/Johnny
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

The Guianas..
13 år sedan
Yaguaru-Stockholm
13 år sedan
Parque Ambu Ari.
14 år sedan
Hacia la selva...
14 år sedan
Leoparder,rånförsök, funkparty och fotboll...
14 år sedan