Stöd Ukraina

Lenils blogg

Torsdag 11 Juli 2019 - Cavtat
Resealbum: Cavtat 2019

Som hemma

Eller inte riktigt som hemma alls men man känner sig som hemma.Att äta frukost på den här balkongen blev precis som man kunde önska sig och man sov gott här.Jag brukar bli störd av ACn men den här sitter i vardagsrummet och är väldigt tyst.Konstigt nog störs jag inte alls av att stora flygplan nuddar taken flera gånger om dagen och långt in på kvällen.Det är så klart något som någon skulle kunna tycka är jobbigt.För fördelen att man är nära flygplatsen betyder ju också att man har både in och utflygning precis över sig.Vet inte om det inte flygs på natten eller om fönstren är väl isolerande för det var knäpptyst i sovrummet. Är väldigt nöjda med vårt val av lägenhet, det var inte helt lätt att bestämma sig, finns många boenden här,

Efter frukost i lugn och ro så gick vi till vår närmsta affär ett par hundra meter från där vi bor.Lägre priser än inne i centrum så vi fortsätter nog att handla där.Passade på att köpa några påsar av nya favoritkryddan Vegeta Natur och så fanns det även kycklingkrydda som så klart får följa med hem. Natur finns nu även i Sverige men den för kyckling har jag inte sett.

Eftersom vi sov lite länge så bestämde vi oss för att köra även lunch hemma med bröd och pålägg eftersom vi hittade en massa gott bröd i affären.Verkar inte finnas såna där kvällsöppna bagerier som vi sett på många andra ställen men butikernas utbud verkar bra så det gör inte så mycket.

Efter lunch tänkte vi bada men först köpa nya badskor och cyklop med snorkel.Skorna behövs eftersom det mest är klippor och småstenstränder. Finns visst en med småsten på stranden och sand i vattnet.Vi snurrar runt lite bland butikerna och inser att priserna skiljer sig åt en del.På ett ställe kostar cyklop med snorkel 240 Kuna och på ett annat 192 Kuna.Vi tar det för 192 Kuna men på väg till stränderna på norra sidan kommer vi förbi ett ställe som tar 150 Kuna! Vi gillar inte riktigt stränderna på den sidan, trångt och mycket folk så vi bestämmer oss för att gå tillbaka ut på udden istället.Då börjar det blåsa upp med stora vågor vilket känns lite osäkert bland de vassa klipporna.Vi vet ju att Adriatiska havet kan kasta runt en ordentligt sen våra besök i Novigrad.Vid fyra-snåret är vi tillbaka till staden och hyr varsin solstol vid ett ställe med bar, omklädningsbås och riktig toalett.Vattnet känns till en början iskallt men efter någon minut har man vant sig och det är riktigt härligt att plaska omkring där samtidigt som man kan se staden, båtarna och bergen.
Dock känns det som poolhäng så vi köper varsin Blue Hawaii och stannar ett par timmar innan vi går hem och fixar till oss inför kvällen.

För middag hamnar vi på restaurang La Boheme precis intill sommarscenen där det ungefär när vi ätit klart bjuds på uppvisning i drill och det var spännande för det är ju inget man ser varje dag precis.
Vi åt ost, pasta med tryffel och en köttbit med tryffel, riktigt gott!

Innan middagen hann vi med att se på solnedgången och efter blir det glass, bara en skopa den här gången för vi är rätt mätta.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
39 veckor sedan
Podstrana
39 veckor sedan
Norrut
39 veckor sedan
Baddag
39 veckor sedan
Utflykt
39 veckor sedan